Ga naar de inhoud

Van turnen naar triatlon: topsportmanager Gymfed gaat al nieuwe uitdaging aan

 di 28 juni 2022 14:47
Tim Moriau trekt na anderhalf jaar weg uit de turnzaal.

Tim Moriau zoekt na anderhalf jaar als topsportmanager bij Gymfed al andere oorden op. Hij gaat vanaf september aan de slag als Directeur Topsport bij Triatlon Vlaanderen.

Na het schandaal rond machtsmisbruik in de Belgische turnwereld moest de Gymfed in 2020 snel op zoek naar een nieuwe topsportmanager. Het kwam verrassend uit bij Tim Moriau, de atletiekcoach van onder meer Isaac Kimeli.

 

Moriau begeleidde de olympische vrouwenploeg naar de Olympische Spelen van Tokio in 2021, maar houdt het na anderhalf jaar al voor bekeken. Er kwam een nieuwe uitdaging op zijn pad.

 

Vanaf 1 september gaat Moriau aan de slag als Directeur Topsport bij Triatlon Vlaanderen. Als ex-duatleet liggen de duursporten hem nauwer aan het hart. 

 

“Tim blijft zijn huidige functie als Topsportmanager nog vervullen tot eind augustus", zegt Ilse Arys, algemeen manager van de Gymfed. 

 

"Intussen wordt bekeken hoe de continuiteit in de verschillende topsportdisciplines gegarandeerd kan worden en zetten we de uitrol van het strategische topsportplan verder.”

 

"We bedanken Tim voor wat hij ons en onze sport heeft bijgebracht en wensen hem veel succes bij zijn verdere uitdagingen", klinkt het nog.