Ga naar de inhoud
Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de tourmanager 2022!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Tourmanager van 2022!
Stel je ploeg samen

Trek-Segafredo neemt Jasper Stuyven mee naar Tour: "Winnen met Pedersen in Denemarken"

 ma 27 juni 2022 11:49
" "
Het wordt de zesde Tour van Jasper Stuyven, hij kon nog niet oogsten.

Trek-Segafredo trekt met een bijzonder plannetje naar de 109e Tour, die vrijdag in de Deense hoofdstad Kopenhagen van start gaat. Het wil graag winnen in Denemarken met zijn Deense kopman en man in vorm Mads Pedersen. Jasper Stuyven is onze landgenoot in de Tour-selectie.

Edward Theuns en Otto Vergaerde zijn niet weerhouden, die twee Belgen reden eerder dit jaar in de Giro.

De eerste troef van het Amerikaanse WorldTour-team is Pedersen. Hij wil zich tonen in de openingsdagen. Nadien kunnen vrijbuiters als Bauke Mollema, Giulio Ciccone en Jasper Stuyven hun kans gaan.

"We mikken op minstens één etappezege", blikte sportdirecteur Kim Andersen - ook al een Deen - vooruit. "Maar met deze selectie is meer mogelijk, denk ik."

"We stellen alles in het werk voor een zege van Mads in Denemarken. Hij gaat vrijdag proberen een goede tijdrit te rijden. Daarna kijken we of de gele trui binnen ons handbereik ligt."

Jasper Stuyven rijdt zijn zesde Tour, zijn vijfde op een rij, en zal vooral uitkijken naar de vijfde etappe, over de wegen van Parijs-Roubaix. De 30-jarige won in 2015 een rit in de Vuelta en wil daar al lange tijd een etappe in de Tour aan toevoegen.

Edward Theuns reed de voorbije zes jaar vier keer de Tour. De laatste twee jaar was hij ook van de partij.

Tony Gallopin rijdt op zijn 34e zijn 10e Tour, hij won in 2014 een rit voor Lotto-Belisol. Hij zal al zijn (Franse) ervaring ten dienste kunnen stellen van het 21-jarige Amerikaanse talent Quinn Simmons, die zijn grote debuut maakt in de Tour.

Good old Bauke Mollema mag ook mee. De Nederlander won in 2017 en 2021 een rit.

We stellen alles in het werk voor een zege van Pedersen in Denemarken. Na de tijdrit zien we of de gele trui binnen handbereik is.

Ploegleider Kim Andersen
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Jouw ploeg mee aan de start?
Doe mee met de tourmanager 2022!
0
dagen
1
uur
0
minuten
0
seconden
Stel op tijd jouw ploeg samen en word dé Tourmanager van 2022!
Stel je ploeg samen