Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
11695
2
Coco Gauff
7988
3
Aryna Sabalenka
7788
4
Elena Rybakina
5973
5
Jessica Pegula
4625
6
Markéta Vondroušová
4503
7
Jasmine Paolini
4068
8
Zheng Qinwen
4005
9
Maria Sakkari
3980
10
Ons Jabeur
3748

Een jaar na de tranen is Serena Williams terug in Wimbledon: "Veel onzekerheid gehad"

 za 25 juni 2022 18:16
Williams kon - uitzonderlijk - al eens oefenen op het Londense gras.

Serena Williams (40) zal volgende week op Wimbledon haar eerste enkeltoernooi spelen in een jaar tijd. De 23-voudige grandslamwinnares sprak zaterdag met de pers en gaf toe dat ze het afgelopen jaar veel onzekerheid had over haar tennistoekomst: "Ik wist niet wanneer en hoe ik zou terugkeren."

"Ik ben nooit met pensioen gegaan, maar er was veel onzekerheid. Ik moest mezelf fysiek en mentaal genezen, ik had geen plannen, ik wist gewoon niet wanneer ik mijn comeback zou maken en in welke staat dat zou zijn." Zo getuigde Williams zaterdag voor de pers in Londen.

 

Williams speelde geen enkel enkeltoernooi meer na haar uitschakeling in de eerste ronde op Wimbledon vorig jaar. Ze gaf toen geblesseerd en in tranen op tegen de Wit-Russische Aleksandra Sasnovitsj. Williams wou haar loopbaan niet op die manier op het Londense gras beëindigen.

 

"Wimbledon was vorig jaar niet gemakkelijk. Ik had het gevoel dat ik het grootste deel van dat jaar geblesseerd ben geweest en dan blesseerde ik me in aanloop naar het toernooi ook nog eens aan mijn dij."

 

"Ik wou me daarna dan klaarstomen voor de US Open en heb daar alles voor gegeven, dag in, dag uit. Maar ik begreep al snel dat het niet zou lukken. Dan heb ik mijn racket aan de kant geschoven om volledig te kunnen herstellen."

Ik ben nooit met pensioen gegaan. Ik moest mezelf fysiek en mentaal genezen.

Serena Williams

Oefensessies om (te) glad gras te verhelpen

Op Centre Court in Londen kon Williams al opnieuw proeven van het heilige gras tijdens een trainingssessie, een jaar nadat ze op datzelfde gras uitgleed en moest opgeven. De organisatie stond die oefensessies dit jaar toe, opdat het gras minder glad zou zijn in de eerste rondes van het toernooi.


"Ik was heel blij dat die mogelijkheid er was", zei Williams. "Psychologisch heeft dat geholpen, omdat mijn laatste momenten op Centre Court niet bepaald de beste waren."


Williams, vandaag teruggevallen tot plek 1.204 op de wereldranking, droomt nog steeds van het grandslamrecord van 24 eindzeges, dat nog altijd op naam staat van tennislegende Margaret Court. Ze begint in eerste ronde tegen de Française Harmony Tan, de nummer 113 van de wereld.

"Een goed resultaat? Dat weet je zelf wel", lachte Williams:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.