Ga naar de inhoud

Marc Coucke houdt nog altijd van de koers: "De mooiste sport die er is"

 zo 19 juni 2022 08:05
Waterzuiveraar Ekopak (linksboven op de borst) is een van de ondernemingen waar Marc Coucke bij betrokken is.

De Baloise Belgium Tour kampeerde gisteren in Durbuy en dan is Marc Coucke nooit ver weg. De ondernemer schoof zaterdag aan tijdens de tv-uitzending. Coucke heeft de wielersport al enkele jaren ingewisseld voor het voetbal, maar zijn hart klopt nog altijd voor de fiets.

Met onder meer Davitamon en Omega Pharma heeft Marc Coucke zijn imperium ook naambekendheid geschonken in het wielrennen.

 

Coucke was de voorbije decennia geldschieter bij onder meer Lotto en Quick Step en draagt de wielersport nog altijd een warm hart toe.

 

Heeft de duizendpoot nog concrete plannen rond sponsoring in het peloton? Onze commentator Renaat Schotte schotelde hem die vraag zaterdagnamiddag voor tijdens de tv-uitzending.

 

"Ons waterbedrijf (Ekopak, red) staat bij de ploeg van Patrick Lefevere op de borst", vertelde Coucke over zijn participatie bij Quick Step-Alpha Vinyl.

 

"Zij zouden daar een grotere sponsor kunnen worden, denk ik. Ik hoop alleszins dat Patrick nog lang voortdoet of een opvolger vindt. Met Remco Evenepoel in een Belgische ploeg, dat geeft toch iets extra's."

 

Coucke investeerde de voorbije jaren vooral in het voetbal: eerst bij KV Oostende, daarna bij Anderlecht. Maar oude liefde roest niet.

 

"Wielrennen is voor mij nog altijd de mooiste sport die er is, voetbal de meest emotionele."

 

"Bij wielrennen hoop je dat X of Y wint, maar 15 minuten na de koers drink je met elkaar een pint. Voetbal is anders, maar de combinatie van die twee sporten zal nooit uit mijn leven weggaan."

Ons waterbedrijf (Ekopak, red) staat bij de ploeg van Patrick Lefevere op de borst. Zij zouden daar een grotere sponsor kunnen worden, denk ik.

Marc Coucke

Ook Eden Hazard kwam even een kijkje nemen in Durbuy:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: