Ga naar de inhoud

FIA wil maatregelen nemen tegen stuiterende Formule 1-bolides

 do 16 juni 2022 21:48
In Azerbeidzjan geraakte Lewis Hamilton maar met de grootste moeite uit zijn auto.
In Azerbeidzjan geraakte Lewis Hamilton maar met de grootste moeite uit zijn auto.

De Internationale Autosportfederatie FIA is van plan maatregelen te nemen tegen de stuiterende F1-bolides. "In het belang van de rijders", zo laat de FIA donderdag weten.

F1-rijders, met voormalig wereldkampioen Lewis Hamilton op kop, klagen al een tijdje over stuiterende bolides, vooral op rechte stukken en aan topsnelheid. De wagen zou dan ook zeer moeilijk te besturen en te controleren zijn.

Afgelopen weekend, bij de GP van Azerbeidzjan, klaagde Hamilton over rugklachten en had hij na afloop moeite om uit zijn bolide te geraken.

 

De FIA heeft de teams nu een technische richtlijn gegeven over de maatregelen die zij op korte termijn wil nemen om het probleem aan te pakken. "In het belang van de veiligheid van de rijders", klinkt het.

 

Zo zal er meer worden gekeken naar de onderkant van de wagens, waar een houten plank zit die regelmatig over het asfalt schuurt. Uit onderzoek moet blijken wat eraan te doen is. De FIA wil sowieso samen met de teams overleggen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: