Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Roberto Martinez looft Tielemans en Dendoncker: "We hebben een solide stap gezet in onze WK-voorbereiding"

 wo 15 juni 2022 06:29

Met 7 op 12 oogt de balans van de Rode Duivels na vier Nations League-wedstrijden eerder matig. Roberto Martinez zag in Polen wel "een goede reactie van zijn team". In Qatar zal het hoe dan ook beter moeten, dat weet ook de bondscoach. "De groep doet er alles aan om zo sterk mogelijk naar het WK te kunnen gaan."

"Hadden meer moeten scoren"

De Belgen wonnen gisteren met 0-1 in het Narodowystadion, dat voor de wedstrijd tussen Polen en de Rode Duivels tot de nok gevuld was. Bondscoach Roberto Martinez was achteraf tevreden met de krappe, maar verdiende zege.

 

"We hebben laten zien dat we lessen getrokken hebben uit de prestatie in Wales", zei de Spanjaard na affluiten. "We hadden een goede reactie in huis en deden hier in dat schitterende stadion wat nodig was om de thuisfans stil te krijgen."

 

"Polen zocht de steun van het publiek om druk te ontwikkelen, maar dat heb ik enkel in de laatste tien minuten gezien. Het is onze verdienste dat we hen uit de wedstrijd hielden en de zaak goed onder controle hadden."

 

"We hadden zeven hoekschoppen, 66 procent balbezit en heel wat kansen. Het enige spijtige is dat we geen tweede doelpunt scoorden, we hadden nochtans voldoende kansen."

We hadden een goede reactie in huis en deden hier in dat schitterende stadion wat nodig was om die thuisfans stil te krijgen.

Roberto Martinez

"Tielemans speelde als een aanvoerder"

Na een reeks mindere prestaties en een tegenvallend seizoen bij Leicester City stak Youri Tielemans tegen Polen toch weer zijn neus aan het venster. Dat plezierde Martinez dan ook. "Hij is nog erg jong, maar speelt eigenlijk als een aanvoerder."

 

"Tactisch ziet hij het spel, hij is intelligent en vond altijd de ruimte. Daarnaast bewaart hij de balans en zorgt hij voor dat tikkeltje extra. Ik ben zeer tevreden met zijn prestatie."

 

Met het trio Vertonghen, Dendoncker, Alderweireld lijkt Martinez ook zijn defensie voor het WK te hebben gevonden. Is dat zo? "We hebben tegen Polen gekozen voor het drietal dat het in eigen huis zo goed had gedaan, tegen een nochtans zeer gereputeerde spits."

 

"Ze hebben persoonlijkheid getoond, Leander heeft in dit kamp met het oog op het WK veel laten zien. Over het algemeen hebben we veel informatie vergaard en een solide stap gezet in de WK-voorbereiding. De groep doet er alles aan om zo sterk mogelijk naar Qatar te kunnen gaan. Het is zoeken naar perfectie, maar weet ook dat in het leven niet alles perfect kan zijn. Zo missen we nog te veel kansen."

De groep doet er alles aan om zo sterk mogelijk naar het WK te kunnen gaan.

Roberto Martinez

"Juiste timing om contract te verlengen pas na het WK"

Martinez mag naar het WK in Qatar 26 spelers meenemen. Spelers als Brandon Mechele en Wout Faes kwamen in dit vierluik niet of amper in actie. Voor hen ziet het er niet al te goed uit, want nu werden liefst 32 spelers opgeroepen. Martinez had nog een boodschap voor de Duivels die minder speelden in dit vierluik.

 

"Zij moeten blijven werken. Een speler als Faes kan in de toekomst nog een belangrijke rol hebben in de nationale ploeg. Hij heeft het leiderschap dat we nodig hebben."

 

"Of dat al in Qatar zal zijn, weet ik nog niet", concludeerde de bondscoach, die bij VTM ook nog eens over zijn aflopende contract sprak. Dat wordt volgens verschillende berichten met 6 maanden verlengd omdat de bond vreest de bondscoach halverwege het seizoen te verliezen. Maar Martinez wil pas na het WK over zijn toekomst praten. 

 

"Voor mij is dat de juiste timing. In internationaal voetbal ga je van groot toernooi naar groot toernooi."

Een speler als Faes kan in de toekomst nog een belangrijke rol hebben in de nationale ploeg. Hij heeft het leiderschap dat we nodig hebben.

Roberto Martinez
Gerelateerd: