Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Martinez wil tegen Polen wat rechtzetten: "Ik begrijp waar de kritiek vandaan komt"

 di 14 juni 2022 07:38
" "
Roberto Martinez zit met zijn nationale ploeg in wat zwaarder weer.

Met een wedstrijd tegen Polen sluiten de Rode Duivels vanavond hun vierluik in de Nations League af. Na de wisselvallige prestaties in de voorbije wedstrijden is een nieuwe zege meer dan welkom, dat beseft ook bondscoach Roberto Martinez. "We krijgen een kans om eerdere misstappen recht te zetten."

Martinez opende de persbabbel met een medische stand van zaken. Enkel Leandro Trossard, die wat last had na de wedstrijd in Wales, is nog onzeker. Voor de rest zijn de resterende 23 spelers fit. 


"Axel Witsel is helemaal fit geraakt en kan morgen spelen", voegde hij eraan toe. "In doel zal Mignolet opnieuw starten, hij is onze nummer twee in de pikorde bij de doelmannen. Er zullen zo'n 5 à 6 wissels in de basiself zijn om toch nog de balans te behouden."


"We zullen met enkele nieuwe jongens spelen met minder ervaring, voor hen wordt het een goede test. We krijgen een kans om eerdere misstappen in deze Nations League recht te zetten. Het wordt ook opnieuw een test voor wanneer ik straks de groep moet herleiden tot 26 spelers voor het WK."

"Deze generatie verdient een titel, maar marges zijn klein"

Door de mindere resultaten steeg de laatste tijd de kritiek op Martinez en zijn spelers. "De verwachtingen zijn hoog en dus begrijp ik wel waar die kritiek vandaan komt", vertelt Martinez. "Heel wat landen presteren niet in deze Nations League en daar heeft de vermoeidheid mee te maken."

 

Zijn de Rode Duivels nog wel even sterk als op het WK in Rusland? "Dat zullen we pas kunnen bepalen na het komende WK. Het team is vier jaar ouder, dat zorgt bij momenten voor minder energie, maar wel voor meer ervaring. Met onze ervaring zouden we althans sterker moeten zijn."


"Dit team heeft de laatste jaren consistent gepresteerd. Deze generatie verdient een titel, maar in het voetbal zijn de marges tussen de toplanden erg klein. De invloed van deze gouden generatie op het Belgische voetbal gaat veel verder dan het winnen van een prijs."

Met onze ervaring zouden de Duivels sterker moeten zijn dan vier jaar geleden.

Roberto Martinez

Over de VAR: "We hebben automatische software nodig"

Na de wedstrijd tegen Wales trok een razende Martinez opvallend hard van leer tegen de VAR. Die kende het doelpunt van Wales toch toe, nadat er eerst voor offside was gefloten. Martinez ging niet akkoord met die beslissing en bleek enkele dagen later nog niet van gedachten veranderd. 


"In België ben ik al enkele jaren betrokken bij het scheidsrechtelijke departement. Ik ken de VAR goed en steun het ook, wanneer het juist gebruikt wordt. Ik ben wel altijd scherp geweest voor menselijke fouten bij het kalibreren van de lijnen." 


"Voor mij was de lijn bij de goal van Wales niet op het juiste moment getrokken. Voor het belang van het spel hebben we software nodig die ons helpt. We hebben een automatische respons nodig wanneer de bal vertrekt van de voet van een speler, geen handmatige respons."

Gerelateerd: