Ga naar de inhoud
UEFA Nations League
speeldag 1

UEFA Nations League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Frankrijk
0
0
0
0
0
0
0
1
Italië
0
0
0
0
0
0
0
1
Israël
0
0
0
0
0
0
0
1
België
0
0
0
0
0
0
0

Roberto Martinez: "Tegen Nederland stond er een groep enkelingen, nu was het een team"

 do 9 juni 2022 00:11

Bondscoach Roberto Martinez kon geen beter antwoord van zijn spelers verlangen na de 1-4-nederlaag tegen Nederland. De Spanjaard zwaaide dan ook gretig met bloemetjes. "De mensen mogen gerust zijn: er zal altijd talent zijn in België."

Roberto Martinez was blij dat de doemberichten die her en der al opdoken na de pandoering tegen Nederland meteen weer in de prullenmand kunnen na de overtuigende zege tegen Polen.

 

"Ik heb nooit getwijfeld aan deze spelers. Iedereen kan eens verliezen, maar je bent een speciale ploeg als je meteen erna kunt reageren. Het is belangrijk dat we de match op deze manier hebben afgesloten. De Poolse keeper pakt dan ook nog eens 3-4 ballen."

 

"Ik heb genoten van het zelfvertrouwen en de persoonlijkheid van de spelers. We wilden het publiek iets geven na de teleurstellende nederlaag tegen Nederland, een rivaal dan nog."

 

"Tegen Nederland waren we te passief, te afwachtend. Nu was die gretigheid er wel. We zagen eruit als een team, niet als een verzameling individuen. Dat is het grootste verschil."

Ik heb nooit getwijfeld aan deze spelers.

Roberto Martinez

Roberto Martinez over...

  • ... Leandro Trossard: "Het is schitterend om spelers te zien groeien. Als je Trossard vergelijkt met zijn eerste trainingskamp, dan zie je de evolutie. Daarom dat ik ook zeg: niemand hoeft ongerust te zijn over het talent in België. Dat zal er altijd zijn, zeker als je ziet hoe de Belgische clubs werken en hoe de structuur hier is. Maar spelers moeten ook een proces doormaken. Trossard heeft duidelijk een stap gezet bij zijn club, hij staat er op de belangrijke momenten. Bij de nationale ploeg kan hij ook leren van een Eden Hazard, iemand naar wie hij opkijkt."
 
  • ... Leander Dendoncker: "Soms krijgt hij niet de lof die hij verdient. Dat komt door zijn veelzijdige profiel. Hij kan altijd inspringen en ontgoochelt nooit. Maar vandaag was het meer dan dat. Vandaag toonde hij dat hij ook belangrijk kan zijn. Ik denk dat dit zijn meest mature prestatie was bij de Rode Duivels."
 
  • ... Eden Hazard: "Als je Eden een kamer ziet binnenkomen, weet je meteen hoe hij zich voelt. Tijdens dit trainingskamp zie ik een veel gelukkigere Hazard. Hij is pijnvrij, voor het eerst sinds lang. In zijn eerste match speelde hij 45 minuten, nu waren zijn fysieke stats al opnieuw zoals in zijn beste dagen. We zien een herboren Hazard. Alleen is het nu belangrijk dat hij ook nog stap 3 en 4 zet."
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: