Ga naar de inhoud

Israëlische sandwich smaakt in Classic Alpes-Maritimes, Jakob Fuglsang is het feestvarken

 di 31 mei 2022 16:04

Israel-Premier Tech heeft de Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes opgeëist. De geplaagde WorldTour-formatie, dringend op zoek naar punten in de degradatiestrijd, speelde zijn overwicht op de slotklim uit. Jakob Fuglsang boekte zijn eerste zege voor zijn werkgever. 

Jakob Fuglsang (37) is een van de vele oudjes op de loonlijst van Israel-Premier Tech en na een grijs voorjaar geeft de Deen nu toch weer een teken van leven.

 

Fuglsang stond al sinds de Ronde van Lombardije in 2020 droog, maar rondde een sterke collectieve prestatie op de Col de Valberg af in de Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes.

 

Zo gaf ploegmakker Chris Froome ook blijk van een stijgend vormpeil in de klimkoers en op de slotklim kon Fuglsang het ploegenspel dankzij Michael Woods uitbuiten. 

 

David Gaudu kon ook op een sterk team rekenen, maar in de finale zat de Bretoen van Groupama-FDJ in de tang en moest hij na Woods vrede nemen met de 3e stek.

 

Met een uitstekende 5e plaats bevestigde Steff Cras (Lotto-Soudal) zijn zeer regelmatig seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes (1.1)
1. Jakob Fuglsang (Den) 168 km in 4u50'34"
2. Michael Woods (Can) op 31"
3. David Gaudu (Fra) 34"
4. Jesus Herrada (Spa) 1'05"
5. Steff Cras  1'07"
6. Louis Meintjes (ZAf) 1'46"
7. Matteo Jorgenson (VS) 2'03"
8. Lenny Martinez (Fra) 2'53"
9. Michel Reis (Lux) 3'15"
10. Sébastien Reichenbach (Zwi) 3'49"