Ine Beyen over record van Van Dijk: "Fenomenaal, dit zal veel vrouwen inspireren"

 di 24 mei 2022 09:51

Ellen van Dijk is de nieuwe werelduurrecordhoudster bij de vrouwen. De Nederlandse snelde gisteren naar 49, 254 kilometer. Ex-profrenster en analiste Ine Beyen was danig onder de indruk van die prestatie. "Haar positie op de fiets was fenomenaal."

"Iedereen had er veel vertrouwen in nog voor ze startte en zodra ze op de pedalen ging staan met een ongelooflijk groot verzet, zag je dat de benen goed waren en dat de kans op slagen heel groot was", vertelt Ine Beyen, die aan haar tv gekluisterd zat.

 

"Haar positie op de fiets was fenomenaal, zeer aerodynamisch. Ze keek nooit op en zag enkel de zwarte lijn op de grond. Ze is de eerste persoon die het op die manier doet."

 

"Op haar stuurpen stond "hold the line". Dat is het enige dat ze zag. En inderdaad, als ze die lijn volgde wist ze dat ze de goeie kant opreed."

 

Ellen van Dijk is natuurlijk een tijdrijder. Is dit daarmee te vergelijken? "Een tijdrijder kan vechten tegen zichzelf en 100.000 keer door de muur gaan. Maar in een tijdrit zit je op een parcours en kan je van bocht naar bocht je focus verleggen. Dit is toch een stuk saaier en vraagt een andere mindset."

"Dit heeft veel aandacht gekregen en dat is fantastisch"

Volgens Ellen van Dijk was het werelduurrecord nog nooit zo professioneel aangepakt bij de vrouwen.  "Ik herinner me wel dat Leontien van Moorsel het in 2003 ook best professioneel had aangepakt. Die had ook een groot team rond haar en liet zelfs de volledige baan heraanleggen omdat het oppervlak niet goed was."

 

"Maar Van Dijk heeft ook een groot team en heel haar entourage is er het voorbije half jaar elke dag mee bezig geweest. Ze reed ook op een speciaal ontworpen fiets van Trek. Voor een fietsenmerk is dat natuurlijk ook een uitgelezen kans en pure reclame."

 

"Wat wel zo is", vertelt Beyen, "dit heeft zo veel meer aandacht gekregen dan die pogingen van x-aantal jaar geleden. Veel mensen hebben dit gezien. En dat is fantastisch. Veel vrouwen en meisjes zullen geïnspireerd zijn."

 

"Ze zei zelf ook dat ze hoopt dat er nu meer vrouwen het werelduurrecord zullen aanvallen. Ik denk ook dat dat zal gebeuren. In de eerste plaats misschien door Van Dijk zelf. Ik denk dat ze dit record nog scherper kan en wil stellen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: