Ga naar de inhoud

4 Union-spelers en slechts 2 kampioenen: Wie zijn de genomineerden voor Profvoetballer van het Jaar?

 zo 22 mei 2022 13:43

Erkenning voor het seizoen van Union. Naar jaarlijkse traditie wordt er maandag één speler uit de Jupiler Pro League aangeduid als de Profvoetballer van het Jaar. Union is na zijn mirakelseizoen sterk vertegenwoordigd. Zowel Teuma, Nielsen, Vanzeir als Undav  staan op de shortlist. Kunnen de Brusselse briljanten de landskampioen Club Brugge deze keer wel een hak zetten?

Met tweevoudig winnaar Hans Vanaken (2018 en 2019) en Charles De Ketelaere zitten er slechts twee spelers van landskampioen Club Brugge bij de elf genomineerden voor de trofee voor de Profvoetballer van het Jaar. Ook Genkenaar Paul Onuachu, de winnaar van vorig seizoen en de huidige Gouden Schoen, haalde de uiteindelijke lijst van elf niet.

 

Union daarentegen is de hofleverancier bij de genomineerden. Aanvoerder Teddy Teuma, middenvelder Casper Nielsen, en de aanvallers Dante Vanzeir en Deniz Undav werden alle vier opgenomen in de ruime selectie. 

 

Antwerp-doelman Jean Butez, Ebbenhouten Schoen Tarik Tissoudali (AA Gent), Genkenaar Junya Ito, OHL-aanvoerder Xavier Mercier en Truienaar Christian Brüls zijn de overige genomineerden.    

 

De Pro League zet maandag dus naar jaarlijkse traditie een punt achter het voetbalseizoen met de uitreiking van de Pro League Awards, waarbij in verschillende categorieën de uitblinkers van de voorbije jaargang op de Belgische velden in de bloemetjes gezet worden. 

 

Spelers, trainers en bestuurders van elke club konden voor de verschillende awards hun stem uitbrengen. Op de website kan er ook nog steeds gestemd worden voor het mooiste doelpunt.

Gerelateerd: