Ze doen het weer: na de roze Mercedes is er nu de groene Red Bull

De sidepods van de Aston Martin lijken verdacht veel op die van Red Bull.

Twee jaar geleden kopieerde het Formule 1-team Racing Point de ongenaakbare Mercedes. Nu komt de renstal - omgedoopt tot Aston Martin - opnieuw met een kopie op de proppen. Deze keer hebben de ingenieurs goed naar de collega's van Red Bull Racing gekeken.

Dit weekend staat in Barcelona de Grote Prijs van Spanje op het programma. Het sein voor de teams om met een update van hun auto op de proppen te komen.

 

Toen staartteam Aston Martin zijn vernieuwde raceauto uit de garage rolde, fronsten heel wat kijklustigen de wenkbrauwen. De sidepods, de flanken van de bolide, lijken verdacht veel op die van Max Verstappens Red Bull.

 

Aston Martin had ook aan de vloer, de motorkap en de halo gesleuteld, maar de groene Red Bull was geboren. Dat er de voorbije maanden wat personeel van Red Bull naar Aston Martin is overgestapt, verklaart misschien ook al een en ander. 

Het origineel: Max Verstappen in zijn Red Bull.

Eentje om eindelijk mee te scoren? In de eerste vijf races wist Aston Martin slechts 6 punten te sprokkelen.


"Er is flink gesleuteld in de fabriek", geeft eerste rijder én ex-Red Bull-coureur Sebastian Vettel toe. "Ik ben zeer benieuwd hoe de vernieuwde auto zich gedraagt op het circuit."

 

"We zullen niet meteen een reuzensprong maken, maar we geloven wel dat we met het nieuwe materiaal aan kracht hebben gewonnen."

 

"De auto ziet er veel aerodynamischer uit", vindt Vettels teamgenoot Lance Stroll. "Ik geloof dat we op de goede weg zijn."

De auto ziet er veel aerodynamischer uit. Ik geloof dat we op de goede weg zijn.

Lance Stroll

Een opmerkelijke chrono heeft de groene Red Bull nog niet gereden. In de eerste oefensessie in Barcelona klokte Stroll de 12e, Vettel de 17e tijd. De Ferrari's gingen 2 seconden sneller.

 

Al zijn oefensessies niet dé graadmeter. Teams testen er onder meer instellingen, banden en strategieën uit. De echte test volgt zaterdag in de kwalificaties en zondag in de grand prix.