Antwerp krijgt boete van 5.000 euro, 2 uitduels zonder publiek met uitstel

Enkele fans van Antwerp klommen op 24 april uit hun vak om de confrontatie aan te gaan met de Club-fans.

Het gedrag van de Antwerp-supporters bij de wedstrijd op 24 april op het terrein van Club Brugge kost de club een boete van 5.000 euro. Bovendien zal Antwerp bij herhaling van de feiten 2 uitwedstrijden zonder zijn fans moeten spelen. Dat besliste het Disciplinair Comité van de Belgische bond gisteravond.

De supporters van Antwerp klommen uit hun vak om de confrontatie aan te gaan met de supporters van Club Brugge. Enkele fans slaagden erin om het vak van  Brugge binnen te dringen door een veiligheidspoort open te beuken, maar konden uiteindelijk teruggedrongen worden.

Een Antwerp-supporter beukte met een afgebroken zitje door de veiligheidstralies richting Brugge-fans, een andere sloeg door de veiligheidshekken met een broeksriem richting fans van de tegenstander.

Het Disciplinair Comité volgde de vordering van het Bondsparket. Dat vroeg  een boete van 5.000 euro en het spelen van twee uitwedstrijden zonder supporters. Die laatste sanctie werd gevorderd met uitstel gedurende een periode van één jaar.

"Zo krijgt Antwerp één jaar om te bewijzen dat hooligans geen plaats hebben in de tribunes van de club, zowel thuis als uit. Maar bij herhaling zal het Bondsparket niet nalaten om het uitstel te laten herroepen, waarbij bijkomend de sanctie van gesloten deuren voor officiële thuiswedstrijden gevorderd zal worden."

7 boetes voor andere clubs voor pyrotechnisch materiaal

Zeven andere club werden boetes opgelegd voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal tijdens hetzelfde voetbalweekend: 4.000 euro voor Union Sint-Gillis en RWDM, 3.500 euro voor Racing Genk, 3.000 euro voor Charleroi, 1.500 euro voor RSC Anderlecht en 1.000 euro voor Club Brugge en Seraing.