Harde reacties na cruciale nederlaag Arsenal: "Als je nerveus bent, blijf dan thuis"

Twee weken geleden was Arsenal nog bijna zeker van een Champions League-ticket. Maar twee nederlagen later grijpen ze er waarschijnlijk alsnog naast. Het kansloze verlies tegen Newcastle maandagavond deed de emoties hoog oplopen in het Arsenal-kamp. 

Na de nederlaag tegen rechtstreekse concurrent Tottenham vorige week was er nog geen man overboord. Arsenal had alles in eigen hand in de strijd om de vierde plaats en om het bijbehorende Champions League-ticket te bemachtigen.

 

Gisterenavond moest er dan wel gewonnen worden van Newcastle United, maar dat gebeurde dus niet. Arsenal ging 2-0 de boot in na een wanprestatie. De interviews na de wedstrijd waren veelzeggend. 

 

"We waren echt heel erg slecht vandaag. Ze liepen van de eerste tot de 96e minuut over ons heen", liet de ervaren middenvelder Granit Xhaka optekenen.

 

"We verdienen het niet om in de Champions League, of zelfs Europa League, te spelen. Of je nu 18 of 30 jaar bent: als je nerveus bent, blijf dan thuis. Wij hebben spelers met ballen nodig", vervolgde de Zwitser zijn tirade.

Ons voetbal heeft niets te zoeken in de Champions League.

Mikel Arteta

Ook Arsenal-coach Mikel Arteta reageerde furieus: "Ik ben enorm teleurgesteld. Newcastle was tien keer beter dan wij. Op ieder vlak."

 

"Het is tijd om nederig te zijn en te accepteren dat ons voetbal niets te zoeken heeft in de Champions League. Het doet wel erg veel pijn", besloot de Spaanse trainer.

 

De strijd om de vierde plaats is nog niet helemaal verloren voor Arsenal. Op de slotspeeldag moeten ze zelf winnen en hopen op een nederlaag van Tottenham om zich alsnog te kunnen kwalificeren voor de Champions League.