Ga naar de inhoud

Herinnert u zich deze nog? 20 jaar geleden maakte Zinédine Zidane deze wereldgoal

 ma 16 mei 2022 11:54
Real won de finale met 2-1.
Zinédine Zidane op 15 mei 2002 in de Champions League-finale tegen Leverkusen in Glasgow.

Op 15 mei 2002 stond Real Madrid oog in oog met Bayer Leverkusen in de finale van de Champions League. Beide ploegen leken te gaan rusten bij een 1-1-stand, maar dat was buiten deze klasseflits van Zinédine Zidane gerekend. "Het was een goal om nooit te vergeten", herbeleeft Stef Wijnants, die in Glasgow in het stadion zat.

Herbekijk het prachtige vluchtschot

Stef Wijnants was in het stadion: "Goal om nooit te vergeten"

Stef Wijnants was aanwezig bij de bewuste finale in Glasgow, onze voetbaljournalist vertelt nog steeds vol verwondering. "Ik ga die goal nooit vergeten. Bijna had ik hem gemist, want het was vlak voor de rust en ik stond al recht om drank te gaan halen."

"Zidane was toen de technisch mooiste voetballer ter wereld. En als hij die bal dan in één tijd in de winkelhaak trapt... Echt onwaarschijnlijk. Ondanks het verlies zag ik achteraf geen enkele Duitser klagen, omdat ze ook doorhadden dat ze iets wonderlijks hadden gezien."

Dit is het verslag van de match: