Ga naar de inhoud

Fabio Jakobsen wint waaierrit in Hongarije, Jens Reynders is de nieuwe leider

 do 12 mei 2022 18:18
Fabio Jakobsen maakt het zegegebaar in Hongarije.
Fabio Jakobsen maakt het zegegebaar in Hongarije.

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe in de Ronde van Hongarije op zijn naam geschreven. De Nederlander van Quick Step-Alpha Vinyl was na een chaotische etappe de sterkste in de sprint. Jens Reynders neemt de leiderstrui over van Olav Kooij.

In een biljartvlakke tocht van 192 kilometer tussen Karcag en Hajduszoboszlo trok Jens Reynders (Sport Vlaanderen-Baloise) onderweg virtueel het leidersshirt aan: de nummer 2 van het klassement trok voor de 2e dag op rij in de aanval en graaide aan 2e tussensprinten onderweg het maximum van de bonificatieseconden mee.

Erg lang duurde de vlucht van Reynders en zijn 7 kompanen niet. Quick Step-Alpha Vinyl opende de finale vroeg door waaiers te trekken en tekende zo het doodvonnis voor de vluchters.

Leider Olav Kooij en de meeste andere sprinters slaagden erin aan te pikken bij de eerste waaier, Reynders lukte dat niet: hij kwam door materiaalpech in een achtervolgende groep terecht.

In de slotkilometers kwam een 2e waaier met daarin Reynders toch nog aansluiten bij groep 1, waarna een massale valpartij de sprintvoorbereiding ontsierde. Kooij was daarbij het belangrijkste slachtoffer en moest zelfs opgeven. "Hij heeft een diepe snijwonde in zijn kuit, die is gehecht", liet Jumbo-Visma weten.

Een klein groepje renners ontsnapte aan de chaos, inclusief Fabio Jakobsen. Die maakte de voorzet van ploegmaat Florian Sénéchal met brio af, goed voor zijn 7e zege van dit seizoen. Jens Reynders vertrekt vrijdag in de leiderstrui.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De top 10 in de 2e etappe:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: