Ga naar de inhoud

Sensatie in BK tijdrijden bij de beloften: Alec Segaert haalt het met amper 1 seconde

Alec Segaert en Britt Knaven zijn de Belgische kampioenen in het tijdrijden bij respectievelijk de mannen en vrouwen beloften. De nationale titelstrijd vond zondag plaats in het Oost-Vlaamse Gavere.

Over een afstand van 23,2 kilometer hield Alec Segaert (28'17") amper 1 seconde over op Jonathan Vervenne. De laatste podiumplaats ging naar Lennert Van Eetvelt die 15 seconden trager reed dan Alec Segaert.  

 

Dat Segaert een enorm talent is in het tijdrijden liet hij vorig jaar ook al zien bij de junioren. In het Italiaanse Trentino pakte hij toen de Europese titel tegen de klok voor Cian Uijtdebroeks.

 

Bij de vrouwen beloften was Britt Knaven -de dochter van voormalig Parijs-Roubaix-winnaar Servais- oppermachtig. Zij klokte af in een tijd van 33'14", ze was 25 seconden sneller dan Elena Debouck. De bronzen medaille was er voor Eefje Brandt.

Knaven heerst bij de vrouwen.

Marivoet en Jooris winnen bij junioren

Duarte Marivoet en Febe Jooris zijn de Belgische kampioenen in het tijdrijden bij de junioren. Marivoet knalde over het 23,2 kilometer lange parcours in een tijd van 29'15" naar de driekleur. Jens Verbrugghe moest 41 seconden toegeven. Het brons was weggelegd voor Yarno Van Hercke.

 

Febe Jooris mag een jaar lang haar tijdritten afwerken met de Belgische driekleur om de schouders. Zij klokte af na 16'06" en liet daarmee Xaydee Van Sinaey 40 seconden achter haar. Zélie Graux vervolledigde het podium.