Ga naar de inhoud

Belgen domineren Granfondo van 312 km, Canvas-gezicht Bart Schols overtreft zichzelf op Mallorca

 ma 2 mei 2022 12:59
Bart Schols bij de start van de Mallorca 312.
Bart Schols bij de start van de Mallorca 312.

Onze landgenoot Olivier Godfroid heeft afgelopen weekend de prestigieuze Granfondo Mallorca 312 aan zijn erelijst toegevoegd. Het was België boven met ook 2e plaatsen voor Job Sueters en Sylvia Hermans. Ook Canvas-gezicht Bart Schols verbaasde zichzelf met een top 100-plaats: "Ik ben stikkapot", reageerde de presentator van  De Afspraak.

312 kilometer met een gemiddelde van 34,7 km/u. Waarvan 100 km solo.

 

Het zijn de straffe cijfers van Olivier Godfroid. Zaterdag triomfeerde de 27-jarige Belg in de Mallorca 312, een van de meest prestigieuze Granfondo's ter wereld.

 

"Ivan Basso overhandigde me de trofee en zei dat ik een knappe prestatie had geleverd. Dat is het mooiste compliment dat ik kon krijgen", reageert Godfroid.

 

"Na 55 kilometer dacht ik nochtans dat mijn wedstrijd voorbij was. Net voor de top van de Puig Major had ik mijn ketting vastgereden. Ik zat te knoeien, maar bleef rustig en heb alles gegeven om weer voorin te geraken."

 

Godfroid (jarenlang voetballer) droomt nu van de Marmotte, waar de finishlijn op Alpe d'Huez ligt. "Samen met de Mallorca 312 spreekt de Marmotte tot de verbeelding. Zulke Granfondo's doen mensen dromen."

Ivan Basso zei dat ik een sterke prestatie had geleverd. Dat was het mooiste compliment dat ik kon krijgen.

Olivier Godfroid (winnaar Mallorca 3112)

Bart Schols: "Even met Miguel Indurain geklommen"

België was heer en meester op Mallorca: Job Sueters (2e) en Jakob Mignon (4e) sleepten ereplaatsen in de wacht bij de mannen. Sylvia Hermans (2e) was runner-up bij de vrouwen.

 

Tussen de duizenden sportievelingen reed ook De Afspraak-presentator Bart Schols. Met de 82e plek deed hij bijna 250 plaatsen beter dan bij zijn vorige deelname.

 

"Ik ben stikkapot", reageerde Schols meteen na de streep. 

 

"In het begin heb ik even aan de zijde van (vijfvoudig Tour-winnaar) Miguel Indurain geklommen. Hij klauterde op de grote molen."

 

Indurain (57 jaar ondertussen) was de beste van alle oud-renners op de 42e plaats. Ook Alberto Contador, Joseba Beloki, Ivan Basso en Sean Kelly waren van de partij.

Winnaar Olivier Godfroid werd gehuldigd door Ivan Basso

Jakob Mignon (links) en Job Sueters (rechts) eindigden allebei in de top 5

Sylvia Hermans (1e vrouw van rechts) eindigde knap 2e

Miguel Indurain was de beste van de coryfeeën

Alberto Contador is nog altijd een gevleugelde klimmer