Astana-kopman Miguel Angel Lopez stapt al in de 4e rit uit Giro: "Peesonsteking"

  Miguel Angel Lopez had al enkele dagen last van zijn heup.

  De Ronde van Italië is al in de 4e etappe een van zijn topfavorieten kwijt. MIguel Angel Lopez, de kopman van Astana, stapt in de rit naar de Etna af. Vorig jaar gaf de Colombiaan ook al op in de Vuelta.

  Helemaal verlost van de beslommeringen bij Movistar moest Miguel Angel Lopez bij Astana opnieuw naar zijn topvorm van 2018 groeien, het jaar waarin hij 3e eindigde in de Giro en de Vuelta.

   

  Met ritwinst in de Ronde van de Alpen leek de Colombiaan ook klaar om een gooi te doen naar het eindpodium in Italië, maar al in de 4e etappe houdt het avontuur op. Op weg naar de Etna hield Lopez de benen stil en stapte hij af.

   

  "Hij had de laatste dagen last van zijn heup", gaf zijn ploeg een korte verklaring. Later op de avond kwam er meer duidelijkheid van dokter Emilio Magni: "Onze eerste diagnose is een ontsteking van de linkerquadricepspees, wellicht te wijten aan overbelasting of een oude blessure."

  "De komende dagen gaan we Lopez grondig onderzoeken, zodat we de juiste behandeling kunnen starten."

  De Colombiaan volgde op 53 seconden van roze trui Mathieu van der Poel en op 42 seconden van topfavoriet Simon Yates. Ook in de vorige drie rondes waar Lopez aan de start stond, haalde hij het einde niet.

  Gerelateerd:

  Giro d'Italia
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1wegwedstrijdBoedapest - Visegrád195 kmvan der Poelvan der Poel
  2individuele tijdritBoedapest - Boedapest9.2 kmYatesvan der Poel
  3wegwedstrijdKaposvár - Balatonfüred201 kmCavendishvan der Poel
  4wegwedstrijdsemi bergetappeAvola - Etna172 kmKämnaLópez
  5wegwedstrijdsemi bergetappeCatania - Messina174 kmDémareLópez
  6wegwedstrijd