Ga naar de inhoud

"Gepensioneerde" Contador blijft een trainingsbeest: "Fiets nog altijd 15.000 km per jaar"

 wo 4 mei 2022 12:52
Alberto Contador heeft nog altijd het gabarit van een gevleugelde klimmer.
Alberto Contador heeft nog altijd het gabarit van een gevleugelde klimmer.

5 jaar na zijn wielerpensioen staat Alberto Contador (39) nog altijd messcherp. "Het liefst van al rijd ik nog altijd heel snel. Maar ik hou er ook van om halt te houden tijdens een Granfondo en met iedereen een praatje te slaan", vertelt de winnaar van 7 grote rondes.

"Ik heb wat stevigere benen dan toen ik profrenner was, maar er zit zeker nog genoeg kracht in."

 

Alberto Contador (39) oogt nog altijd zo fit als een profrenner wanneer we hem spreken op Mallorca. "Ik fiets nog altijd 15.000 kilometer per jaar."

 

"Vorige week maandag heb ik nog een trainingstocht gemaakt van 270 kilometer. Zo'n afstand doe ik niet elke dag. Ik wou gewoon zeker zijn dat ik klaar was voor de Mallorca 312 (een Granfondo van 312 kilometer)."

 

"Genieten staat wel voorop op de fiets. Tijdens zo'n Granfondo hou ik het liefst even halt om iedereen te laten passeren. Daarna haal ik ze één voor één in om een praatje te slaan met de medefietsers."

 

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. "Het liefst van al rijd ik nog heel snel met de fiets, als mijn benen het toelaten. Het competitiebeest in mij zal nooit verdwijnen", lacht Contador.

"Genieten van Evenepoel, Pogacar, Van Aert en Van der Poel"

Contador won in zijn rijkgevulde carrière 2 keer de Tour, 2 keer de Giro en 3 keer de Vuelta.

 

5 jaar na zijn wielerpensioen is de Spanjaard niet weg te slaan uit de wielerwereld. "Ik heb mijn eigen profploeg Eolo-Kometa, mijn eigen wielermerk Aurum en ik ben commentator op Eurosport."

 

"Van het huidige wielrennen geniet ik enorm. We zitten in een tijdperk waarin indrukwekkende renners rondrijden."

 

"De demonstratie van Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik was geweldig. Ik geniet ook van Pogacar, Van der Poel, Van Aert en Alaphilippe. Ze zijn getalenteerd, strijdlustig en willen anders koersen dan de vorige generaties."

 

"Het maakt niet uit of het nu om een Spaanse renner gaat, een Italiaan, een Fransman, een Belg of een Nederlander. Als wielerfan kan je niet anders dan genieten van deze toprenners."

Of het nu om een Spanjaard, Fransman, Belg, Italiaan of Nederlander gaat, als wielerfan kan je enkel maar genieten van de huidige toprenners

Alberto Contador
Gerelateerd: