Ga naar de inhoud

Franky Van der Elst bidt voor een RWDM-mirakel: "De club is één brok nostalgie"

 za 30 april 2022 10:31

Speelt RWDM volgend seizoen opnieuw in de hoogste klasse van ons voetbal? Het antwoord op die vraag ontdekken we vanavond. Dan moeten de Brusselaars een 0-1 achterstand op het veld van Seraing goedmaken. Ex-speler en RWDM-watcher Franky Van der Elst hoopt alvast dat ze het halen.

"De club waar het voor Boskamp, Sonck en mezelf begon"

Dat z'n hart nog steeds voor RWDM klopt is een overstatement, maar toch kriebelt het bij Franky Van der Elst voor het cruciale duel.

 

"Ik vind het wel spannend, ja. Het voordeel ligt bij Seraing, na de 0-1 uit de heenmatch, maar het is nog niet gespeeld." Daarom vindt The Fox het de moeite waard om zelf de verplaatsing naar Seraing te maken.

 

“RWDM is één brok nostalgie. En drie Brusselse clubs in eerste klasse, dat is geleden van de jaren 70. Zeker met RWDM erbij, waar het toch voor mij en andere spelers als Johan Boskamp en Wesley Sonck ooit begon.”

Ik vind het mooi dat zulke clubs kunnen terugkomen in eerste klasse.

Franky Van der Elst

Als traditieclub zou RWDM sowieso een meerwaarde zijn voor 1A volgens Van der Elst. 

 

"Ik vind het mooi dat zulke clubs kunnen terugkomen in eerste klasse. Die hebben ook een achterban, weliswaar niet te vergelijken met een club als Anderlecht, maar er is wel een wij-gevoel." 

 

"Dat zag je in de heenmatch al. Een vol huis, veel sfeer. Een mooie tifo, de pop van Raymond Goethals, schoon volk op de tribunes zoals Johan Boskamp. Echt volle bak! Enkel de fanfare ontbrak nog."

"Chapeau voor de mensen die dit verwezenlijkt hebben"

Met de nieuwe investeerder zou RWDM op termijn wel een stabiele 1A-club kunnen worden: centraal gelegen en alle troeven om een blijver te zijn. Maar 3 Brusselse clubs is misschien te veel van het goede?

 

"Dat moet nog net kunnen", denkt Van der Elst. "RWDM mag niet de ambitie hebben om te concurreren met de top. Maar een plaats in de schaduw van Anderlecht, samen met Union – dat het dit jaar uitzonderlijk goed doet - moet met gezonde ambitie wel kunnen, denk ik."

 

The Fox wil nog benadrukken hoe straf het is wat de mensen met deze club op 7 jaar verwezenlijkt hebben. 

 

"Van de heroprichting naar meestrijden voor promotie naar eerste klasse, dat is al een prestatie op zich. Daar verdienen de mensen die daar hun schouders onder gezet hebben alle credits voor."

"Een geweldig afscheid voor Igor"

Maar om te promoveren moet er natuurlijk nog gewonnen worden van Seraing straks en 0-1 is geen goede uitgangspositie.

 

"Ze zijn niet kansloos. Seraing heeft de heenwedstrijd verdiend gewonnen. Zij maakten meer aanspraak op de overwinning dan RWDM, hoewel die ook wel kansen hadden. Onder andere met een geweldige omhaal van Igor De Camargo op de lat."

 

De mannen met 1A-ervaring zullen volgens Franky Van der Elst ook vanavond het verschil moeten maken voor RWDM. De Camargo, Hazard, Oulare voorin en ook Togui van KV Mechelen. 

 

"Het is de laatste match van Igor De Camargo. Het zou een geweldig afscheid voor hem zijn. Met z’n verleden bij FC Brussels in het achterhoofd zou promotie vieren met RWDM in z’n laatste wedstrijd echt fantastisch zijn."

Play-offs promotie/degradatie 1A/1B
RFC Seraing
einde
0-0
RWDM
Gerelateerd: