1. 45' - Doelpunt - Georges Mikautadze (0 - 1)
    Play-offs promotie/degradatie 1A/1B - speeldag 1 - 23/04/22 - 18:32
    45'
    Georges Mikautadze
    0 - 1
    45'

Seraing is een stap dichter bij een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. Het won van RWDM in de heenmatch in de play-offs voor promotie/degradatie na een goal van Mikautadze: 0-1. De return in Seraing wordt zaterdag afgewerkt.

RWDM - Seraing in een notendop:

• Sleutelmoment: Net voor de rust schudt Mikautadze een heerlijke krul uit zijn rechtervoet. Defourny, die uitstekend stond te keepen, kan er dit keer geen hand meer tegen zetten. Een fraaie treffer, maar vooral een enorm belangrijke voor Seraing.

• Man van de match: Nagenoeg al het gevaar van Seraing kwam van de voet van Georges Mikautadze. De 21-jarige Fransman met Georgische roots was andermaal van goudwaarde voor zijn club.

• Opvallend: Voor het eerst sinds 1988 kunnen er nog eens 3 Brusselse clubs in eerste klasse vertoeven. Dan moet RWDM volgende week in de terugwedstrijd van de barrages wel uit een ander vaatje tappen.

Mikautadze drukt zijn stempel

RWDM tankte de voorbije weken het meeste vertrouwen, maar dat was er in de eerste helft niet meteen aan te zien. De beste kansen waren namelijk voor Seraing. Met haast telkens maar weer Mikautadze in een hoofdrol.

De spits dacht te scoren met een kopbal, maar doelman Defourny stak er met een kattensprong een stokje voor. Net voor de rust was het dan toch prijs. Mikautadze krulde het leer heerlijk in het zijnetje, nu had Defourny geen kans.

Dubbele pech voor RWDM

RWDM moest nu wel komen en bijna was de gelijkmaker een feit. Rommens trapte een vrije trap fraai tegen de kruising. In diezelfde fase zag De Camargo zijn omhaal tegen de lat spatten.

De thuisploeg kon dan toch bijna scoren in een sfeervol Edmond Machtensstadion. Vorogovskiy zette zijn hoofd tegen een hoekschop, maar zijn poging werd door Opare nog voor de lijn gekeerd.

Zo start Seraing met een kleine bonus aan de terugwedstrijd van dit tweeluik. Zaterdag kijken beide clubs elkaar nog eens in de ogen.

90+8' tweede helft
    90+7'

Zo zit de wedstrijd erop. Gescoord werd er niet meer in de tweede helft. RWDM kwam er nog dicht bij, maar zag 2 pogingen tegen de dwarslat uit elkaar spatten.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
    90'

extra time

De wedstrijd zit er nog niet helemaal op. RWDM krijgt nog 6 minuten extra tijd om de nederlaag alsnog af te wenden.

85'

Defourny staat pal

Defourny staat vanavond geweldig te keepen. Maziz krijgt nog maar eens een schietkans, de doelman van RWDM laat het niet zomaar gebeuren.

82'

Ook aan de overzijde kunnen we een kans noteren. Het vizier van invaller El Ouahdi staat nog niet echt op scherp.

81'

Maziz laat de kans op de 0-2 zomaar liggen. Hij krijgt het leer plots in de schoot geworpen, maar vergeet het af te werken. Doelman Defourny moet wel redding brengen.

78'

De aanvallende wissels brengen voorlopig nog geen zoden aan de dijk van RWDM. Zo naderen we nu al stilaan de slotfase van deze partij. De tijd tikt dus voor de Brusselaars.

71'

Van de lijn gekeerd

De gelijkmaker was bijna een feit. Vorogovskiy zet zijn hoofd tegen een hoekschop van Rommens. Opare staat op de goede plek om het leer net voor de lijn op te ruimen.

69'

3 wissels

De wedstrijd gaat wat voort zonder echte doelkansen. De trainers gaan dan maar aan het wisselen. Togui en Oulare komen in de ploeg van RWDM voor wat extra stootkracht voorin.

63'

Scheidsrechter Van Driessche wil iets laten omroepen. De fans worden aangemaand om niets meer op het veld te gooien. Daardoor lag het spel een tijdje stil.

58'

2 keer tegen de lat

Seraing komt hier goed weg. Rommens trapt een vrije trap heerlijk tegen de kruising. Meteen daarna pakt De Camargo uit met een omhaal. Ook die vliegt tegen de dwarslat.

53'

Seraing voetbalt zijn eerste kans van de tweede helft bij elkaar. Maziz is het eindstation en kan zijn schot niet kadreren.

53'

Bijna owngoal

De gelijkmaker stond bijna op het scorebord. Een schot wordt door Dabila nog afgeblokt, maar hij verschalkt daar zo bijna zijn eigen doelman mee. Het leer hobbelt maar net naast de paal.

47'

Ephestion krult het leer voor doel en daar kan De Camargo bijna koppen. De Braziliaanse Belg kan net niet bij de bal.

19:34

Start 2e helft

Na een minuut applaus voor de overleden Arno voetballen we weer in het Edmond Machtensstadion. Kan RWDM de scheve situatie nog rechttrekken?