Mikautadze laat Seraing dromen van extra jaar in Jupiler Pro League

  1. 45' - Doelpunt - Georges Mikautadze (0 - 1)
  1. 90+1' - Verv. Youssef Maziz door Mansoni Sambu
  2. 83' - Verv. Morgan Poaty door Benjamin Boulenger
  3. 79' - Verv. Theo Gece door Aboubakar Keita
  4. 72' - Verv. Marius Mouandilmadji door Mathieu Cachbach
  5. 70' - Verv. Kylian Hazard door Obbi Oulare
  6. 70' - Verv. Igor De Camargo door William Togui
  7. 70' - Verv. Thomas Ephestion door Zakaria El Ouahdi
  8. 69' - Geel - Ibrahima Cissé
  9. 59' - Geel - Yahya Nadrani
  45'goalGeorges Mikautadze0 - 1

  Seraing is een stap dichter bij een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. Het won van RWDM in de heenmatch in de play-offs voor promotie/degradatie na een goal van Mikautadze: 0-1. De return in Seraing wordt zaterdag afgewerkt.

  RWDM - Seraing in een notendop:

  • Sleutelmoment: Net voor de rust schudt Mikautadze een heerlijke krul uit zijn rechtervoet. Defourny, die uitstekend stond te keepen, kan er dit keer geen hand meer tegen zetten. Een fraaie treffer, maar vooral een enorm belangrijke voor Seraing.
   
  • Man van de match: Nagenoeg al het gevaar van Seraing kwam van de voet van Georges Mikautadze. De 21-jarige Fransman met Georgische roots was andermaal van goudwaarde voor zijn club.
   
  • Opvallend: Voor het eerst sinds 1988 kunnen er nog eens 3 Brusselse clubs in eerste klasse vertoeven. Dan moet RWDM volgende week in de terugwedstrijd van de barrages wel uit een ander vaatje tappen.

  Mikautadze drukt zijn stempel

  RWDM tankte de voorbije weken het meeste vertrouwen, maar dat was er in de eerste helft niet meteen aan te zien. De beste kansen waren namelijk voor Seraing. Met haast telkens maar weer Mikautadze in een hoofdrol. 

   

  De spits dacht te scoren met een kopbal, maar doelman Defourny stak er met een kattensprong een stokje voor. Net voor de rust was het dan toch prijs. Mikautadze krulde het leer heerlijk in het zijnetje, nu had Defourny geen kans.

  Dubbele pech voor RWDM

  RWDM moest nu wel komen en bijna was de gelijkmaker een feit. Rommens trapte een vrije trap fraai tegen de kruising. In diezelfde fase zag De Camargo zijn omhaal tegen de lat spatten. 

   

  De thuisploeg kon dan toch bijna scoren in een sfeervol Edmond Machtensstadion. Vorogovskiy zette zijn hoofd tegen een hoekschop, maar zijn poging werd door Opare nog voor de lijn gekeerd.  

   

  Zo start Seraing met een kleine bonus aan de terugwedstrijd van dit tweeluik. Zaterdag kijken beide clubs elkaar nog eens in de ogen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Zo zit de wedstrijd erop. Gescoord werd er niet meer in de tweede helft. RWDM kwam er nog dicht bij, maar zag 2 pogingen tegen de dwarslat uit elkaar spatten.  .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij RFC Seraing, Mansoni Sambu erin, Youssef Maziz eruit
  4. tweede helft, minuut 85. Defourny staat pal. Defourny staat vanavond geweldig te keepen. Maziz krijgt nog maar eens een schietkans, de doelman van RWDM laat het niet zomaar gebeuren.  .
  5. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij RFC Seraing, Benjamin Boulenger erin, Morgan Poaty eruit
  6. tweede helft, minuut 82. Ook aan de overzijde kunnen we een kans noteren. Het vizier van invaller El Ouahdi staat nog niet echt op scherp.  .
  7. tweede helft, minuut 81. Maziz laat de kans op de 0-2 zomaar liggen. Hij krijgt het leer plots in de schoot geworpen, maar vergeet het af te werken. Doelman Defourny moet wel redding brengen.  .
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij RWDM, Aboubakar Keita erin, Theo Gece eruit
  9. tweede helft, minuut 78. De aanvallende wissels brengen voorlopig nog geen zoden aan de dijk van RWDM. Zo naderen we nu al stilaan de slotfase van deze partij. De tijd tikt dus voor de Brusselaars. .
  10. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij RFC Seraing, Mathieu Cachbach erin, Marius Mouandilmadji eruit
  11. tweede helft, minuut 71. Van de lijn gekeerd. De gelijkmaker was bijna een feit. Vorogovskiy zet zijn hoofd tegen een hoekschop van Rommens. Opare staat op de goede plek om het leer net voor de lijn op te ruimen.  .
  12. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij RWDM, Obbi Oulare erin, Kylian Hazard eruit
  13. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij RWDM, William Togui erin, Igor De Camargo eruit
  14. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij RWDM, Zakaria El Ouahdi erin, Thomas Ephestion eruit
  15. Gele kaart voor Ibrahima Cissé van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 69
  16. tweede helft, minuut 69. 3 wissels. De wedstrijd gaat wat voort zonder echte doelkansen. De trainers gaan dan maar aan het wisselen. Togui en Oulare komen in de ploeg van RWDM voor wat extra stootkracht voorin.  .
  17. tweede helft, minuut 63. Scheidsrechter Van Driessche wil iets laten omroepen. De fans worden aangemaand om niets meer op het veld te gooien. Daardoor lag het spel een tijdje stil.  .
  18. Gele kaart voor Yahya Nadrani van RFC Seraing tijdens tweede helft, minuut 59
  19. 2 keer tegen de lat. Seraing komt hier goed weg. Rommens trapt een vrije trap heerlijk tegen de kruising. Meteen daarna pakt De Camargo uit met een omhaal. Ook die vliegt tegen de dwarslat.  . tweede helft, minuut 58.
  20. tweede helft, minuut 53. Seraing voetbalt zijn eerste kans van de tweede helft bij elkaar. Maziz is het eindstation en kan zijn schot niet kadreren.  .