Weigert Wimbledon tennisspelers uit Rusland en Wit-Rusland? Moskou: "Onaanvaardbaar!"

Daniil Medvedev vorig jaar in actie op Wimbledon.

Volgens The New York Times zijn tennisspelers uit Rusland en Wit-Rusland dit jaar niet welkom op het grandslamtoernooi. In Moskou staan ze op hun achterste poten.

In tegenstelling tot in andere sporten kunnen Russische en Wit-Russische tennisspelers hun job nog vlot uitoefenen. Enige voorwaarde: ze moeten onder neutrale vlag in actie komen.

 

Wimbledon kan het eerste tennistoernooi worden dat spelers bant vanwege de Russische inval in Oekraïne. Dat heeft The New York Times uit een goede bron vernomen. Voorlopig wil de organisatie van Wimbledon het nieuws niet bevestigen.

 

Als Rusland en Wit-Rusland - dat de inval in Oekraïne steunt - niet welkom zijn op Wimbledon, wordt het grandslamtoernooi flink onthoofd.

 

Bij de mannen zal o.a. nummer 2 van de wereld en US Open-winnaar Daniil Medvedev geen bal kunnen slaan op het grandslamtoernooi. Bij de vrouwen moet Aryna Sabalenka (WTA-4), vrezen voor haar deelname.

 

De boycot zou ook Elise Mertens kunnen treffen. Zij dubbelt samen met de Russin Veronika Koedermetova.

Moskou: "Onze sporters worden gegijzeld"

De Russische overheid zegt in een reactie alvast verontwaardigd te zijn. "Nog maar eens worden sporters gegijzeld door politieke intriges. Dat is onaanvaardbaar", reageert Dmitri Peskov, de woordvoerder van het Kremlin.

 

"Aangezien Rusland een heel sterk tennisland is met spelers bovenaan de wereldranglijst, zou hun uitsluiting een grote impact hebben op de competitie."