Ga naar de inhoud

Belgische Billie Jean King Cup-team schenkt prijzengeld aan fonds voor Oekraïne

Elise Mertens en Greet Minnen moesten niet in actie komen in de kwalificaties.

Het Belgische Billie Jean King Cup-team schenkt zijn prijzengeld voor de kwalificaties aan het Tennis Plays for Peace-initiatief, dat hulp biedt aan Oekraïne en de plaatselijke tennisfederatie. 

De speelsters en de stafleden van de Belgische ploeg "zijn enorm geraakt" door de Russische invasie in Oekraïne, die op 24 februari begon, en de humanitaire crisis. 

 

Ze "willen zich samen met de Koninklijke Belgische Tennis Bond solidair tonen met de Oekraïense bevolking", zo klinkt het.  Daarom schenken ze hun prijzengeld (52.500 euro) weg aan een Oekraïens hulpfonds.

 

Afgelopen weekend streden veertien ploegen voor een ticket voor de Billie Jean King Cup Finals. België is automatisch geplaatst, omdat tegenstander Wit-Rusland uitgesloten werd van de landencompetitie naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.  

 

De Billie Jean King Cup Finals vinden plaats van 8 tot en met 13 november, op een ondergrond en locatie die nog bepaald moeten worden. In totaal nemen er twaalf landen deel. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.