Wereldkampioene Elisa Balsamo wordt uit Parijs-Roubaix gezet omdat ze zich laat voorttrekken

 za 16 april 2022 15:19

Wereldkampioene Elisa Balsamo heeft haar kansen op een zege in de tweede Parijs-Roubaix voor vrouwen niet kunnen verdedigen. De 24-jarige Italiaanse werd door de organisatie uit de wedstrijd gezet op ongeveer 36km voor de finish omdat ze zich te lang liet meetrekken door de ploegauto van Trek-Segafredo.

Op 50 kilometer van de finish reed Elisa Balsamo lek op een erg slecht moment. Lotte Kopecky zorgde samen met Lucinda Brand en Marta Bastianelli net voor chaos in het peloton door met hun drie weg te rijden. 

 

Balsamo werd snel geholpen, maar liet zich daarbij net iets te lang voorttrekken door de ploegauto van Trek-Segafredo, een zogenaamde bidon collé. (zie video).

 

De wedstrijdjury had het voorval gezien en toonde geen genade voor de wereldkampioene. Balsamo werd uit de wedstrijd genomen.

Balsamo laat zich na haar uitsluiting uitzakken tot bij de ploegwagen