Lotte Kopecky is niet tevreden met haar 2e plaats in Parijs-Roubaix: "De ontgoocheling overheerst"

 za 16 april 2022 17:21
Lotte Kopecky
De sprint om de tweede plaats is een eitje voor Lotte Kopecky.

Lotte Kopecky (SD Worx) heeft mogen dromen van de dubbel Ronde van Vlaanderen - Parijs-Roubaix, maar de Belgische kampioene moest vrede nemen met de 2e plaats op de velodroom. "In een fractie van een seconde waren we op achtervolgen aangewezen", legt ze uit.

Een half minuutje na winnares Elisa Longo Borghini won Lotte Kopecky met gemak de sprint om de tweede plaats in Roubaix. Het leverde haar een 5e podium op dit voorjaar.

 

"De ontgoocheling overheerst toch", geeft Kopecky mee. "Ik voelde me vandaag best goed en we hadden de wedstrijd goed in hand. Maar in een fractie van een seconde veranderde de situatie en waren we op achtervolgen aangewezen."

 

(lees voort onder de video)

"Moest of mocht niet vol doorrijden"

Het groepje met Kopecky, Brand en Bastianelli was dus toch niet het goede. 

 

"Er werd mij ook gezegd dat ik niet vol moest of mocht doorrijden, want ik was niet echt de kopvrouw. Het was vooral de rest een beetje onder druk zetten, niet zozeer echt proberen wegrijden", deed Kopecky de tactiek uit de doeken. "We rekenden nog op Chantal Blaak en Christine Majerus."


De Belgische kampioene kon een veelbetekenend lachje niet verstoppen. "Tja, het is jammer. We werden ingelopen en dan gaan er drie anderen. En plots was Longo Borghini alleen. Het is jammer, maar ze was wel heel sterk."

Podiumplaatsen Lotte Kopecky dit voorjaar

  • Strade Bianche: 1e
  • Ronde van Drenthe: 3e
  • Nokere Koerse: 2e
  • Ronde van Vlaanderen: 1e
  • Parijs - Roubaix: 2e

Lotte Kopecky verduidelijkt op Twitter: "Geen enkel probleem met de tactiek"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ploeggenote Chantal van den Broek-Blaak: "Kregen het gat niet dicht"

Twee weken geleden verrichtte Chantal van den Broek-Blaak knap werk voor Lotte Kopecky in de Ronde van Vlaanderen. Een bisnummer in Roubaix kwam er net niet.

 

"We hadden het goed in handen tot het moment dat Longo Borghini alleen kwam te zitten", doet ze haar verhaal.

 

"Je weet gewoon dat je achter haar moet rijden, maar we kregen het gat niet dicht. Dus kan je zeggen dat ze de sterkste is vandaag."

 

"Het was een goede situatie voor ons toen Lotte voorop kwam te zitten met z'n drieën, maar het was natuurlijk nog vroeg in de wedstrijd. Die andere twee waren voorzichtig. Ik snap het dat er niet vol gereden werd."

 

En de ploegtactiek bij SD Worx? Van den Broek-Blaak: "We hebben goed afgesproken wie de kopvrouw was vandaag. Ik heb geprobeerd om weg te raken, maar als dat dan niet lukt en je komt met Lotte in een groepje terecht, hoef je niet meer te spreken. Dan weet je gewoon dat Lotte de snelste is en dan rijd je gewoon vol voor haar."

Gerelateerd: