Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky voor kurkdroge Parijs-Roubaix: "Stof vreten ligt me wel, kijk maar naar de Strade"

Kan Lotte Kopecky - net zoals in de Strade - opnieuw veel stof doen opwaaien?

Lotte Kopecky kan vandaag geschiedenis schrijven door als eerste vrouw zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix in één seizoen te winnen. Onze Belgische kampioene blijft toch stoïcijns kalm, maar ziet wel mogelijkheden in deze kurkdroge editie. "Het zal stof vreten worden, maar dat ligt me wel. Kijk maar naar de Strade Bianche."

Lotte Kopecky wordt voor de start van de 2e vrouwelijke editie van Parijs-Roubaix overal gebombardeerd tot een van de grote favorieten. Toch laat de Belgische kampioene de druk zichtbaar gemakkelijk van zich afglijden. 

 

“Ik ben heel ontspannen. Ik hoop gewoon uit de problemen te blijven. Overigens ben ik niet het enige speerpunt binnen onze ploeg”, tempert Kopecky haar favorietenrol.

 

Vandaag ligt het parcours er kurkdroog bij. Die stoffige omstandigheden staan in schril contrast met de modderbrij die de vorige editie het parcours besmeurde. “Op verkenning heb ik geen spatje regen gezien of gevoeld. Het zal dus stof vreten worden. Maar dat lijkt me wel te liggen. Kijk maar naar de Strade Bianche."

 

"De wedstrijdsituatie zou op zich dus ook veiliger moeten zijn. Al is het tijdens Parijs-Roubaix altijd hectisch onderweg. Gelukkig zijn we op alles voorbereid. Na elke kasseistrook staat er iemand op post met eten, drinken en extra wielen.”

Niemand zal zich vandaag kunnen verstoppen voor de felle zijwind

Lotte Kopecky

Geen modder, wel 17 kasseistroken moeten vandaag voor een ware uitputtingsslag zorgen. "Ik verwacht inderdaad een zeer lastige koers. We moeten ook rekening houden met de zijwind die over het parcours blaast. Niemand zal zich vandaag kunnen verstoppen voor de wind. Dat maakt de race nóg een pak vermoeiender."


"Voor onze ploeg kan een slopende race wél in het voordeel spelen", besluit Kopecky met een glimlach.

De 3 van Kopecky:

Vorig jaar lieten alle georganiseerde ploegen zich in de luren leggen door de vroege aanval van Lizzie Deignan. “Dat zal dit jaar (hopelijk) niet meer gebeuren. We moeten met de ploeg attent en in de kop van de wedstrijd koersen. Daarnaast moeten we ook vooral opletten voor het Trek-blok.” 


Naast het collectief van Trek-Segafredo schuift Kopecky nog 3 gevaarlijke klanten naar voren: "Opletten van Emma Norsgaard van Movistar, Lorena Wiebes van DSM en Elisa Longo Borghini van Trek zelf."