Ga naar de inhoud

Lotte Kopecky over Parijs-Roubaix: "Het wordt een enorm zware wedstrijd"

Mag Lotte Kopecky morgen opnieuw juichen?

Het vrouwenpeloton rijdt morgen al hun tweede Parijs-Roubaix. Titelverdediger Lizzie Deignan is zwanger en zal er dus niet bij zijn, maar er zijn genoeg andere rensters die aanspraak mogen maken op de zege. Belgisch kampioene Lotte Kopecky hoort bij het kransje topfavorieten.

Lotte Kopecky kan morgen mogelijk de geschiedenisboeken in. Als ze na de Ronde van Vlaanderen ook Parijs-Roubaix weet te winnen, is ze de eerste vrouw ooit die "de historische dubbel" pakt. Onder meer Roger De Vlaeminck, Rik Van Looy en Tom Boonen deden het haar al voor bij de mannen. Mooi gezelschap dus.

 

Gemakkelijk zal het zeker niet worden, voorspelt Kopecky. 

 

"Ik verwacht dat het een enorm zware wedstrijd zal worden. Ik heb de wind al bekeken, en het ziet er naar uit dat die tegen zal staan."

 

"Het zal heel nerveus worden richting de eerste kasseistrook, en dan beginnen we aan de afvallingswedstrijd. Ik denk dat veel ploegen al sterke rensters zullen laten meegaan in de vroege vlucht."

 

"Vorig jaar won Lizzie Deignan op die manier, dus het is zeker mogelijk."

Ik denk dat veel ploegen al sterke rensters zullen laten meegaan in de vroege vlucht.

Lotte Kopecky

Kopecky staat met een sterk SD Worx-team aan de start. Ploegmates Christine Majerus en Chantal Blaak maken ook aanspraak op de zege. 


"Ik hoop dat ik na mijn zeges in de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche iets kan terugdoen voor hen", klinkt het.


De concurrentie kan ook tellen voor Kopecky en co. 


Trek-Segafredo heeft met Brand, Van Dijk en wereldkampioene Balsamo ook hun zinnen gezet op een overwinning en Marianne Vos (Team Jumbo-Visma) liet speciaal de Amstel Gold Race schieten om zich optimaal voor te bereiden op Parijs-Roubaix. Vorig jaar werd de Nederlandse nog tweede.