Wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk valt in mei het werelduurrecord aan: "Vlinders in mijn buik"

 wo 13 april 2022 10:45
Ellen van Dijk in haar regenboogtrui.

Ellen van Dijk zal op 23 mei het werelduurrecord bij de vrouwen aanvallen in Zwitserland. De 35-jarige Nederlandse wil het record van de Britse Joscelin Lowden, neergezet op 30 september 2021, verbeteren. Lowden reed vorig jaar op dezelfde piste in Grenchen 48,405 kilometer.

Ellen van Dijk is de huidige wereldkampioene tijdrijden bij de vrouwen. In West-Vlaanderen stond vorig jaar geen maat op de ervaren Nederlandse van Trek-Segafredo.

 

Volgende maand doet ze in Zwitserland een poging om het werelduurrecord scherper te stellen. Dat staat (voorlopig) op de naam van de Britse Joscelin Lowden. Zij reed vorig jaar, ook in Zwitserland, tien dagen na de WK-tijdrit 48,405 kilometer in een uur tijd.

 

Van Dijk is erg gemotiveerd om het record scherper te stellen. "Dit is al lang een droom", legt ze uit in een persbericht. 

 

"Ik wilde altijd het record eens aanvallen. Nu is het eindelijk zover. Ik krijg er vlinders van in mijn buik. Dit is een enorme uitdaging. We zitten nu nog in de voorbereidingsfase. Ik wil de komende weken ook op de weg nog presteren in de resterende voorjaarsklassiekers. De focus ligt nog niet volledig op het uurrecord, maar dat zal veranderen in mei."

 

Bij de mannen is Victor Campenaerts (Lotto-Soudal) sinds april 2019 werelduurrecordhouder. Hij reed toen in Mexico 55,089 kilometer.

Ik wilde altijd het record eens aanvallen. Nu is het eindelijk zover. Ik krijg er vlinders van in mijn buik.

Ellen van Dijk
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: