Ga naar de inhoud

Lorena Wiebes kroont zich in Scheldeprijs opnieuw tot sprintkoningin, Julie De Wilde 7e

Lorena Wiebes triomfeert in de Churchillaan.

De Scheldeprijs - of eerbiediger: "het officieuze wereldkampioenschap voor sprinters" - werd vandaag voor de tweede keer op rij gewonnen door Lorena Wiebes. De Nederlandse van Team DSM liet de tegenstand in een massasprint weer alle kleuren van de regenboog zien. Consonni en Barbieri mochten mee op het podium, onze landgenote Julie De Wilde is de eerste Belgische.

Op een lokaal parcours rond Schoten nam DSM de touwtjes meteen strak in handen. Het Nederlandse blok had vandaag met Lorena Wiebes - de winnares van vorig jaar - de topfavoriete mee. Wiebes maakte dit seizoen al meerdere malen indruk in de sprint. 

 

Het drietal Abi Smith, Megan Armitrage en Simone Boilard had geen zin een sprintje met Wiebes en liet zich dan maar naar voren meewaaien met de hevige wind.  Tevergeefs, de aanvallers werden door het peloton als volleerde vliegeraars aan het lijntje gehouden.

 

Het geijkte patroon van de voorbije mannelijke en vrouwelijke edities - een sprint na veel schermutselingen - werd ook vandaag weer overgenomen.

 

De treintjes van Movistar, DSM en Valcar kwamen de laatste kilometers serieus onder stoom. Het was Lorena Wiebes die het best bediend werd door haar locomotief. De Nederlandse snelheidsduivel sprintte met veel overmacht naar haar vierde overwinning van het seizoen.

 

Chiara Consonni en Rachele Barbieri mochten mee op het podium, onze landgenote Julie De Wilde is op de 7e plek eerste Belgische.

top 10 Scheldeprijs 2022
1. Lorena Wiebes (Ned)
in 3u21'58"
2. Chiara Consonni (Ita)  
3. Rachele Barbieri (Ita)  
4. Georgia Baker (NZe)  
5. Barbara Guarischi (Ita)  
6. Chloe Hosking (NZe)  
7. Julie De Wilde (Bel)  
8. Letizia Borghesi (Ita)  
9. Anna Trevisi (Ita)  
10. Charlotte Kool (Ned)