Ga naar de inhoud

Moeskroen krijgt voor de zevende keer geen licentie, wel groen licht voor andere clubs

 wo 13 april 2022 16:16
Bij Moeskroen kregen ze weer rood licht van de licentiecommissie.

Het is zelfs geen verrassing meer: voor de zevende keer in acht jaar heeft Moeskroen geen licentie gekregen van de Belgische voetbalbond. Later deze middag zal de beslissing ook gemotiveerd worden. Alle andere profclubs kregen wel groen licht van de Licentiecommissie.

Er pakten zich de voorbije maanden alweer donkere wolken samen boven Moeskroen. De club was dringend op zoek naar financiële hulp van externe investeerders, maar die kwam er tot dusver nog niet.

 

CEO Benjamin Seillier kondigde wel al aan dat Moeskroen - net zoals de voorbije jaren - in beroep zal gaan om extra tijd te winnen in de zoektocht naar een oplossing.

 

Voor de andere profclubs kwam er wel goed nieuws. Onder meer Standard kreeg in eerste zit nog geen licentie door onduidelijkheden rond de deal met de Amerikaanse overnemers. Na het zetten van de laatste handtekeningen was dat probleem van de baan.

 

Het merendeel van de clubs zal wel nog opgevolgd worden voor bepaalde items in het licentiedossier. Alleen Club Brugge, KV Kortrijk, Charleroi en Racing Genk konden een foutloos rapport voorleggen.

 

La Louviere Centre en Rebecquoise kregen dan weer geen licentie voor de amateurreeksen.