Ga naar de inhoud

Lotto-Soudal neemt Gilbert mee naar Roubaix: "Daar ben ik grotere meerwaarde dan in Waalse Pijl"

 wo 13 april 2022 21:06

Lotto-Soudal heeft zijn selectie voor Parijs-Roubaix bekendgemaakt. Daarbij uiteraard Florian Vermeersch, de revelatie van de vorige editie. Maar ook Philippe Gilbert mag een laatste keer deelnemen. "In zo'n lange en taaie koers ben ik van grote waarde dan in een race zoals de Waalse pijl", klinkt het.

Florian Vermeersch werd vorig jaar in oktober verrassend 2e in Parijs-Roubaix en ook dit voorjaar mag hij logischerwijs weer mee met zijn ploeg naar de Franse kasseiklassieker.

 

Zitten nog in de 7-koppige selectie: Cedric Beullens, Victor Campenaerts, Sébastien Grignard, Roger Kluge, Brent Van Moer en Philippe Gilbert.

 

Gilbert, die in 2019 de kassei mee naar huis mocht nemen, neemt nog een laatste keer deel. "Mijn uithoudingsvermogen is altijd mijn sterkte geweest, misschien zelfs nog meer in deze laatste fase van mijn carrière."

 

"Daarom heb ik na lang overleg met de ploeg gekozen voor deze koers. In deze lange en zware koersen kan ik van grote waarde zijn dan in bijvoorbeeld de Waalse Pijl. Ik kijk ernaar uit om hier nog een laatste keer te rijden."

 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.