Ga naar de inhoud

Nederlands sprinttalent Olav Kooij breekt los in de Omloop van de Sarthe

 wo 6 april 2022 16:17

Na tal van ereplaatsen heeft Olav Kooij (Jumbo-Visma) in de 2e rit van de Omloop van de Sarthe zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. Hij was in de sprint in Le Lude sneller dan leider Mads Pedersen.

Pierre Rolland was de bekendste naam van de vluchtersgroep van 6, die in de finale het gezelschap kregen van Anthony Maldonado en Alexis Gougeard. Een herhaling van het scenario van gisteren leek in de maak, maar deze keer lieten de sprintersploegen zich niet in de luren leggen.

 

Mads Pedersen werd door Trek-Segafredo gepiloteerd om voor een 2 op 2 te zorgen, maar het was niet het geel van de leider maar het geel  van Jumbo-Visma dat we het zegegebaar zagen maken.

Na 2 ritten in de Ronde van Kroatië en een rit in de Coppi en Bartali is het al de 4e profzege voor de nog altijd maar 20-jarige Olav Kooij. Eerder dit seizoen had hij al ereplaatsen verzameld in de UAE Tour en Tirreno.

 

Voor de fans van Peter Sagan was er dan weer minder nieuws: de Slovaak ging op zoek naar wedstrijdritme in de Sarthe, maar hij kneep in deze 2e rit al de remmen dicht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 2
1. Olav Kooij (Ned) 175 km in 4u01'50"
2. Mads Pedersen (Den)  
3. Lorrenzo Manzin (Fra) allen
4. Bram Welten (Ned)  
5. Marc Sarreau (Fra) zelfde
6. Pierre Barbier (Fra)  
7. Elia Viviani (Ita) tijd
8. Jason Tesson (Fra)  
9. Bert Van Lerberghe  
10. Mark Cavendish (GBr)  
Stand na rit 2
1. Mads Pedersen (Den) 8u33'35"
2. Benoît Cosnefroy (Fra) op 13"
3. Axel Zingle ( Fra) z.t.
4. Luke Plapp (Aus) 18"
5. Alexis Gougeard (Fra) z.t.
11. Xandro Meurisse 40"
24. Milan Menten 1'08"
25. Milan Fretin z.t.