Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Clement laat zijn licht schijnen over het WK: "Frankrijk is de favoriet"

 zo 3 april 2022 12:00
Philippe Clement staat aan het roer van AS Monaco.
Philippe Clement staat aan het roer van AS Monaco.

De Rode Duivels kennen hun tegenstanders voor de groepsfase van het WK in Qatar en zo kan het aftellen beginnen. Philippe Clement werd nog voor de loting gevraagd wie er nu eigenlijk favoriet is en de trainer van AS Monaco schoof de Belgen niet naar voor.

"Ik ben hier nu twee maanden en kan zeggen dat Frankrijk de grote favoriet is", vertelde Clement aan L'Equipe. "Niet alleen wegens de basisspelers, maar omdat het een selectie is met twee à drie spelers van grote kwaliteit op elke positie."

 

"Ook Spanje heeft veel kwaliteiten met al die jonge spelers", doelt Clement op een andere favoriet.

Wat met de Belgen? Voor de Gouden Generatie lijkt het de laatste kans op eremetaal. "We hebben een uitzonderlijke generatie gehad", zegt Clement. "Verschillende spelers, zoals Kompany en Vermaelen, zijn gestopt. Het gaat ook al een tijdje niet goed met Eden Hazard."

 

"Dat verandert toch veel voor een klein land als België. Daarom denk ik niet dat we tot de favorieten behoren. Maar ik hoop dat we grootse dingen kunnen doen. Je moet geen favoriet zijn om geweldige dingen te laten zien."

Lees ook: