Ga naar de inhoud

4 jaar Mathieu van der Poel in de Ronde: zijn slechtste plaats is een 4e plek

 ma 4 april 2022 11:40

Twee zeges in de Ronde van Vlaanderen op 4 jaar tijd. En dat had best wel 4 op 4 kunnen zijn. Mathieu van der Poel piekt elk jaar overduidelijk naar de Ronde en zijn palmares begint ook al mooi aan te dikken. Zo verliep het tot nu toe. 

7 april 2019 - Vierde na een onwaarschijnlijke inhaalrace

Op weg naar de Oude Kwaremont gaat topfavoriet Mathieu van der Poel tegen de grond. "Over and out", denkt ook vader Adrie in eerste instantie, maar ondertussen weten wij natuurlijk beter. 

 

Ooggetuigen hebben al vaak beschreven hoe spectaculair de inhaalrace van de Nederlander oogde. Hier ziet u het met uw eigen ogen.

18 oktober 2020 - Van der Poel klopt Van Aert in de sprint en wint zijn eerste Ronde

Mathieu van der Poel trekt met zekere revanchegevoelens naar zijn tweede Ronde van Vlaanderen. In een publieksloze editie treft hij een beresterke Wout van Aert. Het komt tot een sprint met 2 waarbij Van der Poel en Van Aert bijna gaan surplacen. De Nederlander is de sterkste en wint. 

4 april 2021 - Van der Poel laat zich in de sprint verrassen door Asgreen

Het komt tot een sprint die quasi identiek is aan die van het jaar voordien. Kasper Asgreen lijkt kansloos tegen een explosieve Van der Poel. Maar de Deen speelt het slim en houdt de snelheid er goed in waardoor Mathieu van der Poel zijn sprintsnelheid minder kan uitspelen.  

3 april 2022 - Van der Poel bewaart zijn cool en laat ijzersterke Pogacar achter zich

Na een uitputtingsslag in de Vlaamse Ardennen trekt Van der Poel samen met Tadej Pogacar naar de finish in Oudenaarde. Hoewel de voorsprong op de achtervolgers ruim is, wordt het toch nog heel spannend. 

 

Het duo Van der Poel-Pogacar wacht met de sprint, het duo Madouas-Van Baarle komt alsmaar dichter. De timing van Van der Poel is perfect, Pogacar laat zich ringeloren en valt naast het podium.