Ga naar de inhoud

Mathieu van der Poel: "Ik moest bijna lossen op de Paterberg, Pogacar was volgens mij de sterkste"

 zo 3 april 2022 16:59

In 2020 versloeg Mathieu van der Poel Wout van Aert in een sprint, twee jaar later deed hij hetzelfde met Tadej Pogacar (en nog een paar terugkomers). "Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Ik ben ongelooflijk blij dat het gelukt is."

4e, 1e, 2e en 1e. Dat is het reeksje dat Mathieu van der Poel in zijn 4 deelnames aan de Ronde van Vlaanderen heeft neergezet. "Ik was niet eens zeker van de klassiekers en nu win ik na Dwars door Vlaanderen ook de Ronde."

 

Van der Poel geeft wel toe dat hij heeft afgezien in het wiel van Tadej Pogacar. "Vooral op de Kwaremont en Paterberg reed Tadej echt heel, heel snel naar boven. Op de Paterberg stond ik op het punt om te lossen."

 

"Ik denk niet dat ik al ooit zo verzuurd ben boven gekomen. Maar ik wist dat ik mij erover moest hijsen en dat ik daarna nog even zou kunnen bekomen tot de sprint."

 

"Het was ook in mijn voordeel dat ik hier al een paar keer gesprint heb voor de zege. Volgens mij was Pogacar misschien wel de beste man in koers. Ik had hem zeker het podium en zelfs de zege gegund. Maar ik ben ongelooflijk blij dat het mij gelukt is. Hier heb ik zo hard voor gewerkt."

Gianni Vermeersch: "Mathieu was gebrand op eerherstel"

Gianni Vermeersch probeerde te anticiperen met een vroege aanval. Dat leidde uiteindelijk tot niets, maar de zege van ploegmaat Mathieu van der Poel maakte natuurlijk alles goed.

 

"Na alle problemen die Mathieu heeft gehad, hij heeft keihard gewerkt om hier te staan. De vorige koersen waren al veelbelovend, maar de Ronde van Vlaanderen vandaag was het grote doel."


"Ik denk dat hij na vorig jaar gebrand was op eerherstel in de sprint. Ik weet zelf niet hoe het verlopen is, maar hij zal het perfect gespeeld hebben."

 

Aan zijn eigen koers houdt Vermeersch een dubbel gevoel over. "Het was mijn taak om vanaf de Wolvenberg en de Berendries mee te gaan als er een groepje wegreed. Ik zat eigenlijk in een zetel en moest gewoon wachten tot Mathieu kwam. Maar plots reden ze ons voorbij op de Oude Kwaremont. Dus heel veel heb ik niet kunnen doen, maar ik heb mijn taak volbracht."

Rituitslag Ronde van Vlaanderen

naamresultaatploeg
1
Mathieu van der Poel
6:18:30
Alpecin - FenixAFC
2
Dylan van Baarle
+0
INEOS GrenadiersIGD
3
Valentin Madouas
+0
Groupama - FDJGFC
4
Tadej Pogacar
+0
UAE Team EmiratesUAD
5
Stefan Küng
+2
Groupama - FDJGFC
6
Dylan Teuns
+2
Bahrain VictoriousTBV
7
Fred Wright
+11
Bahrain VictoriousTBV
8
Mads Pedersen
+48
Trek - SegafredoTFS
9
Christophe Laporte
+48
Jumbo - VismaTJV
10
Alexander Kristoff
+48
Intermarché - Wanty - Gobert MatériauxIWG
Lees ook: