Ga naar de inhoud

Mexico en VS mogen koffers pakken voor Qatar, Costa Rica naar de play-offs ondanks zege

 do 31 maart 2022 06:40
Costa Rica won met 2-0 van de Verenigde Staten.
Costa Rica won met 2-0 van de Verenigde Staten.

Mexico en de Verenigde Staten hebben vannacht hun WK-ticket veiliggesteld. Mexico versloeg El Salvador met 2-0, de Verenigde Staten konden zich een 2-0-nederlaag in Costa Rica permitteren. De Costa Ricanen mogen naar de play-offs.

Canada was al zeker van het WK in de Concacaf-kwalificaties en verloor zijn laatste voorrondematch met 1-0 van Panama. De Canadezen kregen vannacht het gezelschap van Mexico, dat dankzij goals van Antuna en Jimenez El Salvador versloeg met 2-0.

Costa Rica kon de VS alleen nog van het WK houden met een monsterzege. Die kwam er niet, al won Costa Rica wel met 2-0. Vargas en Contreras scoorden in het eerste kwartier naar de rust.

Ondanks de nederlaag eindigen de Amerikanen als nummer 3 in de Concacaf-voorronde, goed voor een rechtstreeks WK-ticket. Costa Rica mag als nummer 4 naar de play-offs, waarin Nieuw-Zeeland wacht. Dat duel wordt in juni afgewerkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: