Ga naar de inhoud

Roberto Martinez: "Van der Heyden verraste me op training en heeft zijn kans gegrepen"

 wo 30 maart 2022 07:36
Union-speler Siebe Van der Heyden debuteerde bij de Rode Duivels.
Union-speler Siebe Van der Heyden debuteerde bij de Rode Duivels.

Roberto Martinez heeft in de voorbije twee interlands kansen gegeven aan enkele jongens van de volgende generatie en die hebben hem kunnen bekoren. Onder meer Hans Vanaken, Leandro Trossard en debutant Siebe Van der Heyden hebben goeie punten gescoord bij de bondscoach.

Op de persconferentie na de 3-0-overwinning tegen Burkina Faso heeft Roberto Martinez een handvol goede rapporten uitgedeeld. De Spanjaard had onder anderen lof voor nieuwkomer Siebe Van der Heyden van Union.

"Ik kende hem natuurlijk van bij zijn club, al heeft hij mij deze week verrast in Tubeke. Internationaal voetbal is nieuw voor hem, maar hij paste zich heel snel aan", stelde de bondscoach vast.

"Siebe heeft zijn kans gegrepen op een moeilijke positie voor ons team, links achteraan. Jan Vertonghen is al jaren een meester op die positie, maar we moeten ook jongens achter hem hebben. Arthur Theate is gegroeid de voorbije matchen op die plaats en Siebe heeft zich nu ook getoond."

Hans Vanaken doet me de laatste tijd steeds meer denken aan Kevin De Bruyne.

Roberto Martinez

Leandro Trossard, uitblinker tegen Burkina Faso met een goal en 2 assists, kreeg ook lof. "Hij was heel doelgericht. Leandro charmeerde mij en hij heeft getoond dat hij op meerdere posities uit de voeten kan. Dat is een voordeel bij het opstellen van de WK-selectie", aldus Martinez, die ook nog Hans Vanaken bewierookte.

"Hans doet me de laatste tijd steeds meer denken aan Kevin De Bruyne", maakte hij een opvallende vergelijking. "Vandaag speelde hij een rij lager, maar dat maakt hem niets uit. Je kunt altijd op hem rekenen, hij wil ook altijd de bal. Ik ben heel tevreden over hem in deze interlandperiode."

Ook Adnan Januzaj kwam nog aan bod in de lofzang van Martinez. "Over hem ben ik erg tevreden. Hij was op training erg goed, daarom startte hij. Je vindt niet veel spelers met zoveel talent. Adnan moest alleen consistenter worden. Vandaag was hij de eerste speler die verdedigde. Hij heeft een enorme progressie geboekt sinds het WK van 2018."

Hans Vanaken
Hans Vanaken

Vanzeir, Faes en Lokonga speelden niet: "Zeker geen negatieve evaluatie"

Met Dante Vanzeir, Wout Faes en Albert Sambi Lokonga kwamen 3 veldspelers niet in actie in de 2 oefeninterlands van de voorbije dagen. Toch hoeven zij volgens Roberto Martinez niet te wanhopen.

"Zij hebben niets fouts gedaan. Ze verdienden minuten, maar jammer genoeg lukte het me niet ze te geven. Anderen toonden zich misschien iets meer op training, maar hun evaluatie is zeker niet negatief. Iedereen verbeterde zich in vergelijking met het vorige camp."

Lees ook: