Ga naar de inhoud

Meurisse moet hoofd buigen voor Ulissi in sprint in GP Industria

 zo 27 maart 2022 16:47
Diego Ulissi pakte zijn 44e zege uit zijn carrière.

Diego Ulissi (UAE Team Emirates) heeft de Grote Prijs Industria gewonnen, een eendagswedstrijd voor de Pro Series. De Italiaan was in een sprint in Larciano sneller dan Xandro Meurisse (Alpecin-Fenix), die vrede moest nemen met de 3e plek.

De 44e editie van de GP Industria kreeg een groot deel van het peloton uit de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali aan de start. Mathieu van der Poel was daar niet bij, maar zijn ploegmaats van Alpecin-Fenix voerden toch de forcing bij het ingaan van de vier lokale ronden. 

 

Daarin zat telkens de klim naar San Baronto, meer dan acht kilometer lang.   Na een geanimeerde laatste beklimming staken Marc Hirschi en Nicolas Edet de hand uit naar de overwinning, maar in de afdaling bracht meesterdaler Vincenzo Nibali een achtervolgende groep terug. 

 

Daarna sloeg Diego Ulissi nog een kloofje, samen met landgenoten Alessandro Fedeli, Antonio Tiberi en Alessandro Verre.  

 

In de sprint pakte de 32-jarige Ulissi de 43e zege uit zijn carrière en de 22e voor UAE Team Emirates dit seizoen, voor de neus van Fedeli. 

 

Xandro Meurisse sprintte vanuit de achtergrond nog voorbij twee van de koplopers naar de derde plaats. Vorig jaar werd de GP Industria gewonnen door een andere West-Vlaming, Mauri Vansevenant.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.