Ga naar de inhoud

Een terugkeer door de grote poort: Marc Hirschi (UAE) wint meteen bij comeback

 zo 20 maart 2022 18:04
Marc Hirschi maakt het zegegebaar.

Bij UAE kunnen ze niet stoppen met winnen. Marc Hirschi heeft het sterrenteam in de Italiaanse ééndagswedstrijd Per Sempre Alfredo (1.1) al de 20e overwinning van het seizoen geschonken. Voor de 23-jarige Zwitser was het de eerste wedstrijd van het seizoen na een operatie aan zijn heup.

Vorig jaar eindigde Per Sempre Alfredo nog op een massaspurt, dit seizoen werd het parcours lastiger gemaakt. In de lokale ronde in de buurt van Firenze kregen de renners drie keer de klim richting Collina (3,6km aan 6,1%) onder de wielen geschoven.

 

De finale begon op zo'n 40 kilometer van het einde. Cian Uijtdebroeks (Bora) gooide als eerste de knuppel in het hoenderhok, maar in de laatste ronde werd de jonge Belg met zijn vijf makkers opnieuw gegrepen.

 

Marc Hirschi raakte bergop wel weg en hield ook knap stand in het slot, goed voor zijn eerste zege van het seizoen en dat bij zijn eerste race na een heupoperatie.

 

Achter Hirschi sprintte Dion Smith (BikeExchange) naar de tweede plaats voor de Belg Rémy Mertz (Bingoal). 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.