Ga naar de inhoud

Jelle Vossen kiest meest memorabele goals na mijlpaal: "Omhaal was spectaculairste"

 ma 14 maart 2022 17:51
Jelle Vossen scoorde zaterdag tegen Eupen zijn 150e goal in de Jupiler Pro League.
Jelle Vossen scoorde zaterdag tegen Eupen zijn 150e goal in de Jupiler Pro League.

Straffe mijlpaal in de carrière van Jelle Vossen (32). Zaterdag scoorde de spits tegen Eupen zijn 150e doelpunt in de Jupiler Pro League. Hij komt zo in een straf lijstje met de allerbeste schutters terecht. "En zeggen dat ik er op mijn 15e al van droomde om gewoon 150 matchen in eerste klasse te spelen", lacht Vossen.

Van Genk tot Zulte Waregem: Jelle Vossen was altijd en overal een garantie op goals.

 

De optelsom van al zijn treffers tikte afgelopen weekend een bijzonder cijfer aan: nummer 150 in de Jupiler Pro League.

 

"Een hele eer", glundert Vossen enkele dagen later nog steeds. "En zeggen dat ik er op mijn 15e gewoon van droomde om ooit 150 matchen te spelen in eerste klasse. En nu heb ik 150 doelpunten gemaakt..."

Ik hoop dat er nog heel wat doelpunten bijkomen.

Jelle Vossen (Zulte Waregem)

Cijfers tonen aan hoe straf die mijlpaal wel niet is. Amper negen anderen - zie onderstaand lijstje - slaagden er eerder in om 150 keer te scoren in de Belgische eerste klasse.

Topschutters sinds invoering van profvoetbal in België
Erwin Vandenbergh 255 goals
Jan Ceulemans 229 goals
Marc Degryse 197 goals
Alex Czerniatynski 182 goals
Willy Wellens 159 goals
Gert Verheyen 158 goals
Patrick Goots 157 goals
Josip Weber 151 goals
Francis Severeyns 151 goals
Jelle Vossen 150 goals

Top 3 van mooiste goals

Als je zo vaak scoort, is het natuurlijk moeilijk kiezen welke treffers het meest bijzonder zijn.

 

"Mijn mooiste drie goals?", lacht Vossen. "Zet dan maar mijn omhaal tegen KV Kortrijk op één. Dat was mijn spectaculairste."

 

Daarnaast kiest de spits ook voor een goal met Genk tegen Cercle Brugge. Een bal die van rechts komt en hij in één tijd binnen trapt.  "Dat hebben mensen al vaker een typische Jelle Vossen-goal genoemd omdat ik er op die manier veel heb gemaakt."

 

Zijn lijstje sluit hij af met een goal als speler van Cercle Brugge tegen Beerschot. Na een controle met de borst knalt Vossen de bal onhoudbaar voorbij de doelman. "Ik was toen nog een hele jonge gast die zich nog moest bewijzen", duidt hij. "Daarom komt die goal in mijn top 3."

Bekijk hier de 3 mooiste doelpunten volgens Jelle Vossen zelf

Maar uiteraard blijft ook het allereerste doelpunt van Vossen voor eeuwig in zijn geheugen gegrift. De toen 17-jarige Limburger opende zijn rekening met een goal tegen Roeselare als invaller.

 

"Op dat moment weet je niet wat er nog op je af zal komen in je carrière. Nu zijn we 149 goals verder en was dat doelpunt het begin van iets moois."

Nog enkele statistiekjes over de 150 van Vossen

  • Vossen scoorde het vaakste voor Racing Genk (77), gevolgd door Club Brugge (42), Zulte Waregem (25) en Cercle Brugge (6)

  • Uitgerekend zijn huidige werkgever Zulte Waregem is de favoriete tegenstander van Vossen. De spits schoot 12 keer raak tegen Essevee

  • Pas zeker op voor Vossen in september. Het is namelijk de favoriete maand van de spits om te scoren 
Lees ook: