Naomi Osaka barst in tranen uit na belediging uit publiek

 zo 13 maart 2022 09:25

Naomi Osaka is afgelopen nacht tijdens de tweede ronde in Indian Wells beledigd door een toeschouwer in de tribune. Een vrouw riep naar verluidt "Naomi, you suck!" naar de Japanse, waarop de tennisster begon te huilen. Osaka verloor uiteindelijk van de Russin Veronika Koedermetova, in een interview on court kwamen nadien opnieuw de tranen.

Het incident gebeurde tijdens het derde game van de eerste set. Osaka, die vorig jaar al een pauze inlaste omdat ze zich mentaal kwetsbaar voelde, was er duidelijk door geraakt en wendde zich bij de kantwissel even tot de umpire. Die ondernam evenwel geen actie. De rest van de partij bleven de ogen van Osaka triest staan.

Ook na haar match, die ze met 6-0, 6-4 verloor, kon de voormalige nummer 1 van de wereld haar tranen niet bedwingen. In een kort interview op het terrein verwees ze naar Venus en Serena Williams, die zo'n twintig jaar geleden in Indian Wells ook uitgescholden werden. Dat was tijdens de finale in 2001, gewonnen door Serena tegen Kim Clijsters.

De zussen weigerden daarna 14 jaar lang nog te spelen op het toernooi in Californië. "Er is vroeger wel vaker naar mij geroepen, maar dat deerde mij toen niet. Maar ik heb ook de video gezien van Venus en Serena die hier werden beschimpt. Als je die beelden nog niet hebt gezien, dan moet je dat doen", reageerde een geëmotioneerde Osaka.

"Ik weet niet waarom, maar dat kwam plots naar boven en ging niet meer weg... Ik probeer niet te huilen. Ik moet enkel "Dank u" zeggen en "Gefeliciteerd", besloot ze met een knipoog naar Koedermetova.

Naomi Osaka reageert erg emotioneel na een "Naomi, you suck!" uit de tribune: