Ga naar de inhoud

WTA klassement

naampunten
1
Iga Swiatek
9295
2
Aryna Sabalenka
9050
3
Coco Gauff
6580
4
Elena Rybakina
6365
5
Jessica Pegula
5975
6
Ons Jabeur
4195
7
Markéta Vondroušová
4046
8
Karolína Muchová
3650
9
Maria Sakkari
3620
10
Barbora Krejcíková
2880

Maryna Zanevska na symbolische partij: "Een van de meest emotionele wedstrijden van mijn carrière"

 vr 11 maart 2022 13:59
Sport, de belangrijkste BIJzaak.
Sport, de belangrijkste BIJzaak.

Maryna Zanevska (WTA-68) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het toptoernooi in Indian Wells. Ze verloor na drie felbevochten sets tegen de Oekraïense Marta Kostjoek (WTA-54). 

 

Zanevska, zelf ook geboren in Oekraïne, en Kostjoek speelden allebei in geel-blauw. Na de match volgde er - onder luid applaus - een emotionele omhelzing.

 

"Het was duidelijk een van de meest emotionele wedstrijden uit mijn carrière," vertelde Zanevska na haar nederlaag. "Ook voor Marta was het een emotionele partij."

 

"Het is bijzonder moeilijk om op het veld te staan met alles wat er nu in Oekraïne gebeurt. Toch ben ik trots op de manier waarop Marta en ik met de situatie zijn omgegaan."   

 

"Het was vooral een mentaal spel, een kwestie van je emoties beheersen. Ik  denk ook dat we daar beiden in geslaagd zijn. Ongeacht het resultaat, ben ik trots op de manier waarop ik mezelf staande gehouden heb." 

De wedstrijd was als een wervelwind die voorbij raasde

Maryna Zanevska

Het emotionele aspect was niet weg te slaan uit de wedstrijd. Toch was het ook sportief een partij van hoog niveau. "We zijn erin geslaagd een geweldig niveau van tennis te spelen en een mooie strijd neer te zetten."

 

"Deze wedstrijd was als een wervelwind. Ik had veel kansen om te winnen. Maar Kostjoek bleef zeer solide en vocht tot het einde."

 

In de volgende ronde staat Marta Kostjoek tegenover onze andere landgenoot Elise Mertens, die als nummer 20 van de wereldranglijst is vrijgesteld van de eerste ronde.

Lees ook: