Nieuwkomers zorgen voor luxeprobleem bij Club: "Ik zou Lang op bank zetten"

Zit Noa Lang binnenkort op de bank bij Club Brugge?

Club Brugge lijkt net op tijd onder stoom te komen voor de beslissende fase in de competitie en de Beker van België. In Extra Time zagen de analisten dat de nieuwkomers het verschil maken. "De uitvoering was tegen Antwerp helemaal zoals Schreuder het wil."

Odoi op 4 verschillende posities, Vormer en Dost halfweg wisselen, van 3 naar 4 verdedigers... 4 weken na zijn komst was Alfred Schreuder tegen AA Gent nog op zoek naar de beste oplossing. 

 

In de topper tegen Antwerp viel de puzzel een maand later eindelijk in elkaar voor de Nederlandse coach. Wintertransfers Andreas Skov Olsen en Tajon Buchanan bleken de ontbrekende puzzelstukjes. 

 

Het "postbodevoetbal", waar analist Youri Mulder vorige maand over struikelde, lijkt verdwenen. "Er zit een positieve evolutie in", ziet Gert Verheyen. "In vergelijking met andere match gingen ze sneller diep."

 

"Niet alleen vanuit de omschakeling, maar ook vanuit het balbezit trekken ze sneller naar voor. Daar hebben ze aan gewerkt en dat is ook zichtbaar."

 

"In Charleroi was er nog geroezemoes op de tribunes, omdat ze te lang in balbezit bleven zonder naar voor te gaan. Het publiek ziet liever een slechte pass, zolang het maar eens naar voor gaat."

 

"Tegen Antwerp was de uitvoering helemaal hoe het in Schreuder zijn hoofd zit. Zoals de allergrootste ploegen in Europa vanuit het balbezit oprukken, met de verdedigers hoog opgeschoven, hoge pressing, snelle recuperatie..."

"Lang zou op dit moment op de bank belanden"

Vooral de prestaties van wingbacks Skov Olsen en Buchanan vielen op. "Skov Olsen kon me al van in het begin bekoren", zei Peter Vandenbempt. "Ze brachten diepgang, maakten acties..."

 

Bovendien was ook Sargis Adamyan goed in de spits. Wat moet Schreuder dan doen als Charles De Ketelaere terugkeert? "Als je een echte spits wil, dan zet je Adamyan in de basis. Hij was veelbelovend."

 

"Maar als De Ketelaere fit is, speelt hij ook. Wie ik dan zou opofferen? Noa Lang zou op dit moment op de bank moeten zitten."

 

Filip Joos sluit zich aan bij die keuze. "De Ketelaere zou profiteren van het beulswerk van Adamyan. En in deze opstelling heb je Denis Odoi en Mats Rits nodig."