Club Brugge walst over zwak Antwerp en nadert tot op 7 punten van Union

  1. 43' - Geel - Mats Rits
  2. 37' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (2 - 1)
  3. 36' - Geel - Birger Verstraete
  4. 31' - Doelpunt - Denis Odoi (1 - 1)
  5. 29' - Doelpunt - Michael Frey (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Faris Haroun
  2. 87' - Geel - Hans Vanaken
  3. 82' - Verv. Andreas Skov Olsen door Cisse Sandra
  4. 82' - Verv. Sargis Adamyan door Eduard Sobol
  5. 77' - Verv. Sam Vines door Aurélio Buta
  6. 77' - Verv. Michel Ange Balikwisha door Johannes Eggestein
  7. 68' - Verv. Mats Rits door Ruud Vormer
  8. 65' - Verv. Birger Verstraete door Pieter Gerkens
  9. 65' - Verv. Radja Nainggolan door Faris Haroun
  10. 64' - Doelpunt - Andreas Skov Olsen (4 - 1)
  11. 61' - Verv. Koji Miyoshi door Mbwana Samatta
  12. 59' - Doelpunt - Sargis Adamyan (3 - 1)
  13. 54' - Geel - Sargis Adamyan
  29'goalMichael Frey0 - 1
  31'goalDenis Odoi1 - 1
  37'penalty goalHans Vanaken2 - 1
  59'goalSargis Adamyan3 - 1
  64'goalAndreas Skov Olsen4 - 1

  Club Brugge heeft vertrouwen getankt in de topper tegen Antwerp. Na een flater van Simon Mignolet bij de openingstreffer walste blauw-zwart over de bezoekers. Odoi, Vanaken, Adamyan en Skov Olsen schoten raak. De landskampioen nadert zo tot op 7 punten van Union. Antwerp ontgoochelde voor de zoveelste keer: hoeveel krediet heeft trainer Brian Priske nog op de Bosuil?

  Club Brugge - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment 1: Net voor het halfuur slaat Mignolet, verblind door de zon, helemaal naast een hoge kopbal. Frey profiteert in de rebound en zet Antwerp tegen de gang van het spel in op voorsprong.

  • Sleutelmoment 2: Na zo'n ongelukkige treffer kan de twijfel al eens toeslaan, maar zo ver liet Club het niet komen. Amper 2 minuten na de 0-1 stond het weer gelijk en nadien ging de thuisploeg door op zijn elan.

  • Opvallend: De scoutingscel van Club verdient een pluim. Met Odoi, Adamyan en Skov scoorden drie wintertransfers tegen Antwerp. En de vierde, Buchanan, was een ware gesel voor de Antwerpse defensie.

  • Statistiek: Dit seizoen wist Club nog nooit vier keer te scoren in eigen huis. In de vorige jaargang lukte dat wel tegen Waasland-Beveren en Moeskroen, maar Antwerp is toch van een ander kaliber.

  Antwerp overleeft de Brugse storm en scoort dankzij de zon

  Dé vraag voor het duel tussen Club en Antwerp was hoe de thuisploeg het gemis van goudhaantje De Ketelaere zou opvangen. Geen Nusa of Dost, maar Adamyan stond in de spits en die vond meteen zijn draai in de Brugse machine die Antwerp meteen naar de keel greep.


  Een sterke Seck en bijna buitenaardse Butez hielden Antwerp op hun eentje recht in het eerste kwart van de wedstrijd. De ballen kwamen werkelijk van overal, maar Adamyan, Rits, Vanaken en Lang kregen de bal maar niet in het net.


  Plots gebeurde dat aan de overkant wel, maar daarvoor had Antwerp de hulp van de zon nodig. Mignolet zag letterlijk geen bal toen Seck hoog richting doel kopte. Vanaken redde nog op de lijn, maar kon niet verhinderen dat Frey de rebound vlotjes binnen kopte. Antwerp op voorsprong, maar wel volledig tegen de gang van het spel in.

  De Brugse wintertransfers meppen Antwerp tegen het canvas

  Het antwoord van Club liet niet lang op zich wachten, want 8 minuten stond de thuisploeg zelf op voorsprong. Skov Olsen schotelde Odoi de 1-1 voor en bijna kon ook Vanaken scoren op zo’n Deense voorzet. De Brugse aanvoerder kreeg nog wel een herkansing toen de bal na handspel op de stip ging en deze keer miste hij niet.


  Ook na de pauze had Club de regie stevig in handen, al had het duidelijk een versnelling teruggeschakeld. Rond het uur nam de thuisploeg dan toch alle twijfel weg. Eerst rondde Adamyan het voorbereidende werk van Buchanan acrobatisch af en niet veel later stond er dankzij een kanonskogel van Skov Olsen al een derde Brugse wintertransfer op het scorebord.


  Een machteloos Antwerp kon Mignolet, nu veilig in de schaduw, nooit meer bedreigen. De invalbeurt van Sobol en het luide applaus dat daarop volgde werd daardoor nog een hartverwarmende voetnoot voor Club, dat dankzij deze zege nadert tot op 7 punten van leider Union.


  Antwerp en Priske blijven op hun beurt achter met een 3 op 12, dankzij een zege tegen het stuurloze Seraing. Begint de stoel van Priske wat steviger te wankelen of levert zijn derde plek hem wat meer krediet op? Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. De lijdensweg van Antwerp zit erop! Na een overtuigende prestatie tegen Antwerp houdt Club de drie punten thuis. Even leek een gelukkige treffer van Antwerp een frustrerende middag in te luiden, maar CLub reageerde voortreffelijk en scoorde nadien zelf nog vier keer. .
  3. Gele kaart voor Faris Haroun van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 92. Ook Haroun krijgt nog geel na een mislukte tackle op Odoi. Van voetballen komt er al een tijdje niet veel meer in huis. .
  5. tweede helft, minuut 88. Onnodig geel voor Vanaken. Vanaken komt nog in het boekje van Visser terecht en dat lijkt bij 4-1 helemaal overbodig. Truitjetrek bij Yusuf was de oorzaak en dan is geel helemaal terecht. .
  6. Gele kaart voor Hans Vanaken van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 87. Samatta verkiest een moeilijk schot boven een flankwissel en dat bleek niet de juiste. Haroun probeert de afgeblokte bal nog voor doel te brengen, maar zijn poging is tevergeefs. .
  8. tweede helft, minuut 85. Odoi komt even slecht neer na een duel zonder tegenstander. Hij valt vol op de rug en dat kan even aankomen. .
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Club Brugge, Cisse Sandra erin, Andreas Skov Olsen eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Schreuder brengt Sobol en Sandra. En vooral de inbreng van Sobol is opmerkelijk. De naam van de Oekraïner wordt gescandeerd en hier en daar worden Oekraiense vlaggen en sjaals bovengehaald. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Club Brugge, Eduard Sobol erin, Sargis Adamyan eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Bij Club komen ze nog eens tot een voorzet. Adamyan kan er zijn hoofd tegen zetten, maar de Armeen kan onvoldoende kracht achter zijn kopbal zetten en zo kan Bute makkelijk komen plukken. .
  13. tweede helft, minuut 79. Antwerp krijgt maar geen kansen bij elkaar gevoetbald. Club behoudt de controle en daarvoor lijkt het niet eens zijn best te moeten doen. .
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Antwerp, Aurélio Buta erin, Sam Vines eruit
  15. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Antwerp, Johannes Eggestein erin, Michel Ange Balikwisha eruit
  16. tweede helft, minuut 77. Priske met een laatste poging. Ook Balikwisha en Vines mogen gaan rusten van Priske. Eggestein en Buta hebben nog een kwartier om de schade te beperken en eventueel de score wat te milderen. .
  17. tweede helft, minuut 71. De Club-fans zien het uiteraard allemaal graag gebeuren. Bij elke Brugse baltoets rolt er een olé van de tribunes. Voor de bezoekende fans wordt het een lange rit huiswaarts. .
  18. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Club Brugge, Ruud Vormer erin, Mats Rits eruit
  19. tweede helft, minuut 68. Nieuwe duels op het middenveld. Bij Antwerp zijn Gerkens en Haroun tussen de lijnen gekomen en ook bij Club krijgen we met Vormer een nieuwe speler op het middenveld. Dat zijn veel nieuwe duels die er zitten aan te komen. .
  20. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij Antwerp, Pieter Gerkens erin, Birger Verstraete eruit