Hoeveel geduld heeft Antwerp nog met Brian Priske na 3 op 12? "Ben eerste die in spiegel kijkt"

  Het draait vierkant bij Antwerp. Na de zware nederlaag op Club Brugge blijft het stamnummer 1 achter met rode cijfers: 3 op 12 en plots onzekerheid rond een plek bij de eerste vier. Wanneer krijgt Brian Priske zijn ploeg weer op de rails? "Iedereen moet in de spiegel kijken. Zelf ben ik de eerste die dat doet."

  "Dit was pijnlijk."

   

  Aanvoerder Faris Haroun verbloemde de prestatie van Antwerp op Club Brugge allerminst. Voor de zoveelste keer bleef de Great Old ver onder het verwachte niveau.

   

  In eigen huis ging Antwerp eerder onderuit tegen Union en KV Mechelen. Op bezoek bij Seraing vond het na een zwakke partij pas in het absolute slot de winnende treffer. Door de 3 op 12 is het stamnummer 1 zijn bonus voor een plek in de top vier bijna volledig kwijt.

   

  "Dit is niet het niveau van Antwerp", besefte ook trainer Brian Priske. "Iedereen moet dat beseffen binnen de club. We verwachten veel meer van elkaar. In de derby tegen Beerschot tellen zondag enkel de drie punten."

   

  Vooral na rust slaagde Antwerp er op geen enkel moment in om een vuist te maken op Jan Breydel. "Er was te weinig kwaliteit overal op het veld", analyseerde Priske. "Dan weet je dat je zwaar kunt verliezen en dat doet pijn. Iedereen moet eens goed in de spiegel kijken."

  Mijn positie? Daarvoor moet je de mensen boven mij spreken.

  Brian Priske

  De Deense coach verwacht vooral dat zijn ervaren jongens de ploeg op sleeptouw nemen. Opvallend was de vroege wissel van Radja Nainggolan, die net als vorige week als een van de eerste naar de kant moest.

   

  "Ik spreek niet graag over individuele gevallen, want ik verwacht meer van al mijn spelers. Maar zéker van jongens met ervaring zoals Radja en Birger Verstraete. Zij moeten hun kwaliteit en ervaring tonen."

   

  En wat met Priske zelf? Ook hij lijkt momenteel niet in staat om de trein van Antwerp weer op de rails te krijgen.

   

  "Ik ben altijd de eerste man om zelf in de spiegel te kijken. Op dit moment ben ik ook niet tevreden met wat ik zie op het veld. Mijn positie? Daarvoor moet je de mensen boven mij spreken: meneer Paul Gheysens en Sven Jaecques. Maar ik heb begrip voor de fans die niet tevreden zijn."

  Bekijk de volledige persconferentie na Club - Antwerp

  Lees ook: