Ga naar de inhoud

Kampioenen onder elkaar: Wout van Aert en Greg Van Avermaet bezorgen Bart Swings hoogdag

 za 26 februari 2022 11:59

Een week na zijn gouden medaille in Peking is Bart Swings stilaan een klein beetje aan het bekomen van de emoties. Omdat onze Belgische schaatstrots een grote koersliefhebber is, nodigden wij hem uit voor een dagje Omloop Het Nieuwsblad. 

De eerste halte van een dagje Omloop het Nieuwsblad was het rennerspark.

 

Daar fonkelden de ogen van de gouden medaille-winnaar toen Wout van Aert uit de rennersbus stapte om het wielershirt van Swings te signeren.

 

Al was de wederzijdse bewondering minstens even groot: "Proficiat, jongen! Amai, ik heb echt genoten", vertelde Van Aert gemeend.

 

Vervolgens was er een ontmoeting tussen twee olympische kampioenen, want ook Greg Van Avermaet maakte graag tijd voor Swings.

 

De olympisch kampioen van Rio 2016 weet als geen ander hoe het is om overdonderd te worden na zo een zege. "De eerste 3 weken kan je er niet veel van genieten", aldus de renner van AG2R. "Je wordt overal gevraagd. En dat is niet erg, dat moet je ook appreciëren."

 

En dus heeft Greg Van Avermaet ook gouden raad voor Bart Swings.

 

"Maar als atleet doe je het toch vooral voor jezelf. Je hebt ervoor gewerkt en de beloning is er. Je mag gerust met die medaille in de zetel gaan zitten, vastpakken en denken dat je het toch maar gedaan hebt."

Het tactisch plan van wielrenner Bart Swings: "Zorgen dat ze niet weg zijn zonder mij"

Uiteraard werd Swings ook in de bloemetjes gezet in 't Kuipke. Onder luid applaus van de wielerfans betrad hij het podium. 

 

"Het is al druk geweest, maar super tof hoe ik onthaald word. Dat doet deugd en toont aan dat het goed gevolgd werd."

 

Bart Swings is een koersliefhebber en zal met volle teugen genieten van een dagje Omloop Het Nieuwsblad. Hoe hij een koers zou aanpakken? "Hetzelfde zoals in de massastart. Zorgen dat ze niet weg zijn zonder mij en het dan afmaken in de sprint."

Volg de avonturen van Bart Swings tijdens de Omloop

Onze reporter Bavo Mortier trekt een hele dag op met Bart Swings. U kunt hun avonturen volgen met de Instagram Stories van Sporza

 

https://www.instagram.com/sporza.be/

Lees ook: