Ga naar de inhoud

Straffe beelden uit Nederland: storm rukt dak ADO-stadion los, matchen afgelast

 vr 18 februari 2022 16:17

Alle wedstrijden in het betaald voetbal in Nederland gaan vrijdagavond niet door vanwege de storm Eunice. De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft in overleg met de clubs beslist om alle duels af te gelasten. Dat lijkt de juiste keuze te zijn geweest. De storm veroorzaakt momenteel flink wat schade aan het stadion van ADO Den Haag.

Op beelden die op het internet circuleren is te zien hoe de storm het dak van het ADO-stadion gedeeltelijk losrukt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Nederlandse instanties beslisten eerder op de dag al om alle vrijdagwedstrijden uit te stellen. In totaal stonden er achts duel op het programma in het betaald voetbal in Nederland. Een in de Eredivisie (Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam) en zeven in de Keuken Kampioen Divisie. 

 

Het Nederlandse weerinstituut KNMI heeft voor een deel van Nederland code rood afgegeven vanwege de storm. Het weeralarm geldt vanaf 14 uur voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Flevoland, het IJsselmeergebied en het Waddengebied. 

 

In de rest van het land is code oranje van kracht, met uitzondering van de provincie Limburg, waar code geel geldt wegens zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur.

Lees ook: