Storm Tissoudali raasde in Ghelamco: AA Gent blaast Seraing probleemloos weg in inhaalwedstrijd

1. 16' - Doelpunt - Laurent Depoitre (1 - 0)
Jupiler Pro League - speeldag 28 - 23/02/22 - 18:47
16'
Laurent Depoitre
16'
1 - 0

Het dak ging er een tweede keer af in Gent. De Buffalo's bliezen Seraing vanavond weg met een stevige 4-0-score. Het Gentse koningskoppel Tarik Tissoudali/Laurent Depoitre zette voor de rust al de kroon op het werk met een 3-0-voorsprong. De spelers van Gent zetten hun top 4-ambities na 9 op 9 weer wat extra kracht bij. Seraing blijft steeds verder wegzakken in het degradatiemoeras.

Gent - Seraing in een notendop:

• Sleutelmoment: In 7 minuten tijd in de eerste helft mept Gent de bezoekers helemaal tegen het canvas. Als ook dan nog eens doelman Dietsch aan het flateren gaat, is het kalf voor het halfuur helemaal verdronken. Seraing herstelt niet meer van die vroege 3-0 in de wedstrijd.

• Man van de match: Tarik Tissoudali was weer een gesel voor een defensie in de Jupiler Pro League. Hij pakte het cadeau van Dietsch gretig uit, maar vooral de afwerking bij de 3-0 was van fraaie makelij. Met een overstapje en een snelle tik stuurde hij de doelman andermaal het bos in.

• Statistiek: In 15 van de 28 gespeelde wedstrijden kon Seraing niet scoren. Als je geen doelpunten kan maken, dan weet je dat het moeilijk wordt. De Métallos zijn met 26 gemaakte doelpunten de slechtste van de klas in de Belgische eerste klasse.

Seraing in 7 minuten tijd tegen het canvas

Onmondig. Inspiratieloos. Geen vuur in de ploeg. Met wat Seraing vanavond op de grasmat bracht, hoort de voorlaatste in de stand niet thuis in eerste klasse.

De bezoekers waren een prooi voor hongerige wolven als Depoitre en Tissoudali. Kums stuurde eerst zijn spits diep en Depoitre maakte het in twee tijden af. Het doelpunt werd eerst afgekeurd, maar na een ingreep van de VAR telde de treffer toch.

Enkele minuten later ging het licht plotsklaps uit bij Dietsch. De doelman van Seraing leverde het leer zomaar in bij Tissoudali. Zoiets moet je de Marokkaanse international natuurlijk niet geven: 2-0.

De 3-0 die daar snel op volgde was de kers op de taart van enkele dolle minuten. Castro-Montes met de pass, Tissoudali met de heerlijke afwerking. Andermaal een klasseflits van een stormachtige Tissoudali.

Het werd allemaal nog pijnlijker voor Seraing. Al na 30 minuten haalde Jean Louis Garcia Opare naar de kant. De rechtsachter stapte met een gezicht op onweer naar de kant.

Gent mag nog hopen op Champions' play-offs

Dan maar de eer redden in de tweede helft, zou je moeten denken Seraing zijnde. Niets was minder waar. Al snel in de tweede helft prikte Samoise de 4-0 voorbij Dietsch.

Als de wedstrijd nog niet gespeeld was, dan toch zeker na de 4-0. De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets. Bijna stonden de forfaitcijfers op het scorebord, maar de vrije trap van Bezoes spatte uit elkaar op de lat.

Gent springt zo over KV Mechelen naar de vijfde plek en mag nog hopen op de Champions' play-offs. Seraing trekt dan weer met lood in de schoenen naar het levensbelangrijke duel tegen Zulte Waregem.

20:36

De wedstrijd zit erop en daar zijn ze vooral bij Seraing blij om. De bezoekers gingen met de billen bloot in de Ghelamco Arena. Samoise maakte al vroeg in de tweede helft de 4-0.

90+3' tweede helft
90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
90'

89'

Bal tegen de lat

Gent krijgt een vrije trap op een interessante plek. Bezoes neemt die voor zijn rekening en krult het leer tegen de lat. Daar was bijna de 5-0.

87'

De wedstrijd kabbelt zo stilaan naar het einde toe. De tweede helft was eigenlijk een maat voor niets en dat kan zeker van de slotfase gezegd worden.

83'

Operi wil zich nog wel tonen en zet zich goed door op links. De invaller brengt het leer ook goed voor en Hjulsager kan de bal beroeren. De poging zeilt maar net over de kooi van Dietsch.

77'

Opdracht volbracht voor Tissoudali en Odjidja. Vanhaezebrouck haalt het duo naar de kant voor Bezoes en Hjulsager.

74'
72'

Met een fraai tikje stuurt Odjidja Tissoudali het straatje in. De Marokkaanse international kan net niet met de bal aan de haal gaan.

69'

Inspiratieloos

Het gif is nu wel helemaal uit deze wedstrijd. Gent is nog niet in de problemen gekomen en speelt de partij volwassen uit. Seraing voetbalt dan weer inspiratieloos.

64'

De verre poging werkt inspirerend voor Cachbach. Ook hij waagt zijn kans een keer van ver. Davy Roef moet geen vin verroeren en klemt het leer makkelijk.

63'

Odjidja heeft iets moois in gedachten. Hij neemt een vallende bal meteen op de slof. Het leer gaat maar rakelings naast. Goeie poging van de kapitein.

61'

Nog een keer gevaar van Seraing. Mikautadze kan met het leer aan de haal gaan, maar wordt nog wat in de weg gelegd. De bezoekers puren er alleen een hoekschop uit.

60'
56'

Vanhaezebrouck ziet dat de wedstrijd al een tijd gespeeld is. Hij gunt Depoitre dan ook wat rust. Malede krijgt dan weer wat speelminuten van zijn coach.