Ga naar de inhoud

Zwitserse Gremaud houdt Chinese freestyle-ster Eileen Gu van 2e gouden medaille

 di 15 februari 2022 04:22

Eileen Gu heeft in de slopestyle-competitie geen gouden medaille kunnen toevoegen aan die van de Big Air. De Chinese leverde een spannend gevecht met Mathilde Gremaud, maar de jury koos uiteindelijk toch voor de Zwitserse.

De 18-jarige Eileen Gu probeert in Peking als eerste "actie sporter" (snowboard of freestyleskiën) 3 medailles op dezelfde Spelen binnen te rijven. 3 gouden medailles zitten er niet meer in. Gu begon wankel aan de finale, met geknoei op een rail bij haar eerste run en val bij haar tweede passage op het Secret Garden-parcours.

 

Maar Gu kon zich oppeppen voor een geweldige laatste run, waarbij ze wel net iets tekortkwam om Mathilde Gremaud nog te onttronen. Heel zwaar leek ze daar niet aan te tillen, want ze vierde haar zilveren medaille uitbundig.

 

Zo kregen we alleen maar winnaars in deze slopestyle-competitie, met uiteraard Mathilde Gremaud als gelukkigste. 4 jaar geleden was ze nog goed voor zilver, amper 18 jaar oud en eerder op deze Spelen veroverde ze brons in de Big Air. Ook de Estse Kildaru was dolgelukkig met haar bronzen plak.

Bekijk de winnende run van Mathilde Gremaud

Eileen Gu komt net een paar tienden tekort, maar is toch blij

Lees ook: